Reper 50 Cent podržao Trampa: Neću da budem 20 Cent zbog Bajdenovog poreza

Showbiz 22. okt 202017:11 > 17:35
Izvor: Kevin Winter / Getty Images North America / AFP

Američki reper 50 Cent podržao je Donalda Trampa na predstojećim predsedničkim izborima u SAD. On je rekao da će u slučaju Bajednove pobede postati 20 Cent.

„Da, ne želim da budem 20 Cent. 62 posto je zaista, zaista loša ideja. Ne sviđa mi se“, napisao je reper na Tviteru, kao odgovor na planirani iznos povećanja poreza, što je Bajdenov predlog. Nakon što je proučio Bajdenov poreski plan, pozvao je svoje pratioce da glasaju za Trampa. Osim toga, 50 Cent zbog situacije s porezima planira da se odseli, prenosi Index.hr.

„Glasajte za Trampa. Odlazim, je*eš New York, Niksi ionako nikad ne pobede. Nije me briga što Tramp ne voli crnce, 62 posto poreza, jeste li ludi?“, napisao je 50 Cent na Tviteru, ukazujući na Bajdenov poreski plan u Njujorku.

50 Cent je aktuelnog predsednika podržao pre izbora i to baš u trenutku kada Tramp pokušava da dobije podršku što većeg broja Afroamerikanaca.

Osim Afroamerikanaca, Tramp želi da dobije i značajnu podršku Latinoamerikanaca i tako nadoknadi zaostatak koji ima u predizbornim anketama, posebno među starijim glasačima, koji su zabrinuti zbog pandemije koronavirusa.

Podsetimo, Bajden je podržao povećanje poreza za firme i pojedince koji godišnje zarađuju više od 400.000 dolara. Sa druge strane, Tramp je pre tri godine smanjio stopu poreza za pojedince sa 39,6 na 37 posto.