Nagrađen film Stevana Filipovića na festivalu u Francuskoj

Showbiz 19. okt. 202016:34 > 16:51
Podeli:
Izvor: Tamara Antonović

Kratki igrani film "Breaking Point: A ‪Star Wars Story" Stevana Filipovića nagrađen je na Međunarodnom festivalu fantastičnog filma u Mantonu, u Francuskoj, objavio je Filipović na Tviteru.

Film je na festivalu koji se održavao od 16. do 18. oktobra, nagrađen specijalnom nagradom.

Srpski film bio je nominovan u kategorijama: najbolji reditelj, najbolji glumci (Slaven Došlo i Darko Ivić), najbolja glumica (Jana Milosavljević), najbolji scenario (Stevan Filipović), najbolja fotografija (Đorđe Stojiljković i Matej Milenković), najbolja muzika (Nemanja Rančić, Aleksandar Ranđelović, Chris Alexander Schultze).

Ovaj film, urađen na engleskom jeziku, dešava se nekoliko godina pre sedmog dela sage (Buđenje Sile), i počiva na sledećem zapletu: „Galaktička Imperija je pobeđena. Na njenim ruševinama, nastala je Nova Republika, a sa njom i nova generacija Džedaj-vitezova, koju obučava Luk Skajvoker. Skajvoker je braću Dast, Nola (Darko Ivić) i Kesa (Slaven Došlo), sa surovih ‪ulica Korelije doveo su u svoj džedajski Hram, kako bih podučavao veštinama Sile. Večeras će braća naučiti poslednju lekciju“.

Scenograf je Branislav Crvenković, koji je i zadužen za maske vanzemaljaca i posebnu šminku. Pomoćnica reditelja i rediteljka druge ekipe je Isidora Bulatović.

Film je sniman na Avali i Kosmaju i nastao je u produkciji beogradske producentske kuće Hypnopolis.