AC/DC se vraća! Bend Izbacio tizer za pesmu sa novog albuma

Showbiz 02. okt. 202015:50 > 23:10
Podeli:
Izvor: KEVIN WINTER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Australijski hard rok sastav AC/DC je na svom Youtube kanalu objavio prvi tizer za pesmu “Shot In The Dark!” koja će se naći na novom albumu “PWR UP”, prenose svetski mediji.

Pre nekoliko dana pojavila se i prva zvanična fotografija okupljene postave na kojoj su frontmen Brajan Džonson, zajedno sa bubnjarom Filom Radom, basistom Klifom Vilijamsom i gitaristima Angusom i Stivijem Jangom.

https://www.instagram.com/p/CFwojXzlWOp/

Ova fotografija je posebno značajna jer su na njoj i tri člana benda koji su ga u različitim fazama napustili tokom haotične turneje na kojoj je promovisan album „Rock or Bust“ iz 2014. godine. 

Bubnjar FilRad svirao je na pomenutom albumu, ali nije mogao da ide na turneju nakon što je uhapšen u oktobru 2014. godine i osuđen na osam meseci kućnog pritvora zbog pretnje ubistvom i posedovanja metamfetamina i marihuane.

Pevač Brajan Džonson bio je prisiljen da napusti turneju u martu 2016. godine nakon što su mu doktori rekli da rizikuje da trajno izgubi sluh. U poslednja 23 nastupa zamenio ga je Eksl Rouz pevač benda Guns N ‘Roses. Ubrzo pre završetka putovanja, basista Vilijams najavio je da će se povući iz grupe.

Ranije ove godine bilo je glasina da AC/DC planira ponovno okupljanje i novu stadionsku turneju, ali je pandemija koronavirusa očigledno osujetila te planove.

AC/DC je na svom brazilskom Instagramu sredinom septembra objavio fotografije na kojima su i Džonson i Rad i Vilijams, a set deluje kao da je u pitanju snimanje spota.

https://www.instagram.com/p/CFSiGvOML0-/

Glasine o novom AC/DC albumu kruže među fanovima već neko vreme, ali sve do sada nije ”isplivalo” ništa konkretno.

Na Youtube u opisu videa stoji samo kratko: “Are You Ready?” (Da li ste spremni)

AC/DC su 1973. godine osnovali braća Angus i Malkolm Jang, koji je umro 2017 godine. Bend je prodao preko 200 miliona albuma širom sveta i preko 68 miliona albuma samo u SAD, što taj bend svrstava u red najuspešnijih rok grupa svih vremena.

Album „Back in Black“ iz 1980. godine prodat je širom sveta u preko 42 miliona primeraka (21 milion samo u SAD) i drugi je najprodavaniji album svih vremena, i najbolje prodavani album neke rok grupe.