"Senke nad Balkanom 2" proglašene za najbolju seriju

Showbiz 01. okt. 202009:32 > 09:34
Podeli:
Izvor: N1

Serija "Senke nad Balkanom 2", snimljena u produkciji United Media, osvojila je nagradu za najbolju seriju na ovogodišnjem Festivalu drama i serija FEDIS.

„Senke nad Balkanom 2“ su osvojile Zlatnu antenu i za najbolju muziku (Magnifico), kao i za najbolju žensku epizodnu ulogu (Vesna Trivalić).

Podsetimo, druga sezona „Senki“ osvojila je najviše nominacija za Zlatnu antenu – nominovana je u čak sedam od ukupno 11 kategorija.

Najgledanija serija u 2019/20 godini je „Južni vetar“.

Nagrada za najbolju režiju pripala je Goranu Markoviću za TV seriju „Delirijum Tremens“, a za scenario grupi autora serije „Grupa“.

Nada Šargin je dobila nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu („Kalup“), a Dragan Bjelogrlić za najbolju glavnu mušku ulogu („Tajkun“). Ivan Đorđević je dobio nagradu za najbolju mušku epizodnu ulogu („Tajkun“).

Za najbolju fotografiju nagrada je dodeljena Radanu Popoviću („Tajkun“), za najbolji kostim Suzani Gligorijević („Delirijum Tremens“), a za montažu Arefu Zaabiju („Grupa“).

Svetlana Bojković je dobila nagradu za sveukupan doprinos televizijskoj produkciji u Srbiji.

Nagrada za glumačko otkrovenje godine je pripala Filipu Đuriću („Grupa“).

Najbolji glumački par su Olja Lević i Luka Raco („Igra sudbine“), a najpopularnija TV serija iz regiona je „Drugo ime ljubavi“.

U okviru kompanije United Media posluje i televizija N1.

<