Mikser festival "Neizdrž" otvara Ana Popović 3. juna

Showbiz 01. jun 201511:42 > 11:44
Podeli:
Izvor: Printscreen

Ovogodišnji Mikser festival biće održan pod sloganom "Neizdrž" od 3. do 7. juna u Savamali.

Festival Mikser, koji počinje 3. juna, okupiće oko 1.000 stvaralaca iz zemlje, regiona i sveta, a otvoriće ga poznata bluz muzičarka Ana Popović na novoj mikser bini u Mostarskoj ulici broj 5.

U mužičkom delu programa Festivala, pored Ane Popović, nastupiće i bend Goblini, Artan Lili, čuveni splitski hip hoperi TBF, Darkwood Dub, E-Play i Partibrejkers, a Festival će zatvoriti hor Viva Vox i Dejan Petrović Big Band.

Kreativni direktor Miksera Maja Lalić je istakla će festival okupiti stvaraoce iz različitih oblasti koji su odgovorili na temu Neizdrž – šta ih motiviše, a čime su nezadovoljni i kako stvarnost koja im ne ide na ruku pretvaraju u bolji kreativniji svet.

Poseban akcenat biće na biće na konferenciji „Uputstva za humani grad“ u okviru koje će biti izrađen Priručnik za uključenje građana u urbane procese grada Beograda, a koja podstiče dijalog vlasti i kritičke javnosti.

Lalić je kao perjanicu Festivala označila kolektivnu umetničku instalaciju „Black box“, osmišljenu u saradnji sa Fakuletetom primenjenih imetnosti u Beogradu, u okviru koje će širom Savamale biti postavljeno 100 crnih kutija.

Reč je o radovima umetnika iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Austrije, Belgije i Norveške, koji su se odazvali pozivu da reaguju na zatvoren prostor i radove koncipiraju u kutiji određene veličine.

U okviru Festivala biće prikazani i pobednički radovi regionalnog konkursa „Young Balkan Designers“ (Mladi balkanski dizajneri) na novoj lokaciji festivala – Dizajn Hub-u u Travničkoj.

Izložbu će otvoriti renomirani industrijski dizajner Konstantin Grčić, sa kojim će dizajneri iz Srbije i regiona imati priliku da razgovaraju o svojim radovima u okviru programa „Sve što ste želeli da znate o dizajnu“.