Milan Marić kao Toma Zdravković: Najveći strah pre snimanja – maska

Showbiz 18. sep. 202019:42 > 19:43
Podeli:
Izvor: N1

Prve klape filma o najvećem boemu među pevačima narodne muzike Tomi Zdravkoviću pale su 1. avgusta. Prošlo je 30 godina od njegove smrti. Napisane su tri knjige i podignuta su mu dva spomenika. O fenomenu Tome Zdravkovića producenti Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić sada snimaju i film, a slavnog pevača igra Milan Marić.

U Crnoj Gori trenutno je na setu u Igalu, gde je u toku snimanje dela života tog slavnog pevača koji je povezan sa Crnom Gorom.

„Na snimanju smo u Titovoj vili, kao da smo u vremeplovu u 1969. Snima se deo života Tome Zdravkovića kada se treći put ženi, i sve što se dešava u Crnoj Gori“, kazao je glumac.

On je objasnio da je najveći strah i najveća nepoznanica na početku snimanja bila maska.

„Velika je fizička razlika između mene i Tome, ali to se u svetu radi, došao je red da se radi i kod nas u domaćoj kinematografiji“, kazao je.  

Kako je rekao, Toma je imao buran i uzbudljiv život i dosta priča.

„Serija i film pokrivaju ogroman deo života Tome Zdravkovića, a ono što mi mislimo da ga je pratilo kroz ceo život jeste tuga, i dosta njegovih pesama vuče tužni melos i tužnu notu i pokušavamo da kroz film i seriju provučemo pitanje – šta je to u meni što se zove tuga“, navodi glumac.  

U projektu učestvuje ogromna glumačka ekipa, i dosta mladih glumaca.  

Milan Marić u Danu uživo govorio je i o životu i umetnosti u vreme korone.

„Neizvesnost je ono što sada živimo“, rekao je.  

Pogledajte snimak celog gostovanja.