Sud u Ohaju odbio kandidaturu Kanje Vesta za predsednika

Showbiz 11. sep. 202010:20 > 10:22
Podeli:
Izvor: JUAN OCAMPO / NBAE / GETTY IMAGES / AFP

Kandidatura repera Kanje Vesta za američke predsedničke izbore nije prihvaćena u Ohaju, odlučio je Vrhovni sud te savezne države.

POVEZANE VESTI

 Jednoglasnom presudom sud je utvrdio da je republikanski državni sekretar Frank Laruz postupio u skladu sa zakonom kad je odbio gotovo 15.000 potpisa i ostalih dokumenata koje je podneo reper.

Larouz je kao razlog naveo neusklađene informacije u dokumentima za prikupljanje potpisa.

Zastupnici Vestove kampanje u Ohaju podneli su žalbu, tvrdeći da je Larouzova dužnost da prihvati bilo čiju kandidaturu za nezavisnog kandidata sve dok protiv te prijave nema žalbi i ako se ne krši zakon savezne države Ohaja.

Vest je svoju kandidaturu predao u 12 država: Arkanzasu, Koloradu, Ajdahu, Ajovi, Kentakiju, Luizijani,  Minesoti, Misisipiju, Oklahomi, Tenesiju, Juti i Vermontu.

Pevač je javno podržavao republikanskog predsednika Donalda Trampa pre nego što je 4. jula objavio sopstvenu predsedničku kandidaturu. Vest je suprug rialiti zvezde Kim Kardašijan.

Prethodno je i Vrhovni sud u saveznoj američkoj državi Arizoni odbacio predlog repera Kanje Vesta da bude nezavisni kandidat na predsedničkim izborima u novembru.