Arsenal fest onlajn od 9. do 16. septembra

Showbiz 08. sep 202010:34 > 10:37
Podeli:
Izvor: Bojana Janjić

Jubilarni 10. "Arsenal fest" biće održan onlajn i bez prisustva publike od 9. do 16. septembra, usled "i dalje složene situacije" sa epidemijom koronavirusa u Kragujevcu, saopštili su organizatori na internet stranici festivala.

Kako je najavljeno, na onlajn „Arsenal festu“ nastupiće Amira Medunjanin, Čovek bez sluha, KBO!, Nikola Vranjković, Lea Dobričić, Kruševac geto, Kendi, Larska i Kanda Kodža i Nebojša.

Publika će moći, posredstvom društvenih mreža i Jutjuba, da prati svirke sa Garden stejdža, odnosno kragujevačke „Zastavine bašte“, svake večeri od 21.00 sat.

„Arsenal fest“ nije mogao, zbog epidemiološke situacije, da bude održan kako je planirano u junu, a predviđeni program je prebačen za jun 2021. godine.

Potom su organizatori „Arsenala“ planirali da jubilarni festival ovog leta ipak bude održan u svedenom i prilagođenom obliku, u skladu sa odredbama i preporukama Kriznog štaba.

Ove sedmice su bili su planirani nastupi izvođača uz ograničeni broj od 500 posetilaca, rastojanje od 1,5 metra, nošenje maski i druge mere.

„Pošto je Institut za javno zdravlje Kragujevca (juče) saopštio da i dalje nema uslova za ukidanje vanredne situacije u gradu, bili smo prisiljeni da se odlučimo za praktično jedini moguć način održavanja desetog Arsenala – emitovanje onlajn nastupa bez prisustva publike“, navode organizatori.

Vraćanje ulaznica za nastupe Amire Medunjanin, Nikole Vranjkovića i Lee Dobričić počinje od danas, u zavisnosti od mesta kupovine.