DJ Erik Morilo, poznat po hitu "I Like To Move It", preminuo u 49. godini

Showbiz 02. sep 202014:59 > 15:28
Podeli:
Izvor: AFP/Joe Scarnici

Erik Morilo, veteran među DJ-evima, koji je ušao u mejnstrim hitom iz devedesetih "I Like To Move It", pronađen je mrtav u utorak u 49. godini, potvrdila je policija iz Majami Biča za Variety.

Detalji smrti nisu objavljeni.

Morilo je postao svetski poznat s hitom „I Like To Move It“ iz 1993. godine, kada je nastupao u grupi pod imenom Reel2Reel. Muzikom je počeo da se bavi još od tinejdžerskih dana, a nešto kasnije devedesetih poželeo je da se odvoji od grupe i promoviše sebe kao DJ-a, muzičara i producenta. Tako je 2004. objavio samostalni album „My World“, a sarađivao je sa Diddy i Boy George-om. Sasvim novu publiku dobio je naredne godine, kada je pesma „I Like To Move It“ ponovo „oživela“ u animiranom filmu „Madagaskar“.

Tokom svoje karijere dobio je nekoliko prestižnih DJ nagrada, radio je emisije za MTV, nastupao širom sveta.

Morilo je ove godine optužen za seksualno zlostavljanje, a njegovo saslušanje pred sudom bilo je zakazano za petak, navodi Variety.

Uhapšen je u avgustu, nakon što je optužen za seksualno zlostavljanje nad jednom ženom, koje se, prema navodima optužnice, dogodilo u njegovom domu, u decembru, nakon što su oboje bili na zabavi.

Morilo je najpre negirao optužbe, ali nakon što je istraga utvrdila da je pronađeni DNK njegov, predao se vlastima. Pušten je uz kauciju.

https://www.instagram.com/p/CDB67zUpGF_/