Lejdi Gaga zvezda ovogodišnje dodele MTV nagrada

Showbiz 31. avg. 202009:35 > 09:57
Podeli:
Izvor: VIACOM/Handout via REUTERS

Lejdi Gaga bila je zvezda ovogodišnje uglavnom virtuelne ceremonije dodele MTV muzičkih video priznanja sa osvojenih pet nagrada, uključujući pesmu godine, umetnika godine i saradnju godine za numeru "Rain on Me".

Hit „Rain on Me“ napravljen zajedno sa Arijanom Grande, Lejdi Gaga je prvi put izvela uživo.

Muzičar Vikend (The Weekend) osvojio je glavnu nagradu, najbolji video godine za „Blinding Lights“.

I Lejdi Gaga i Vikend su poslali važne poruke gledaocima o sadašnjem stanju sveta poručujući im da „nose maske“ i pozivajući na „pravdu za Džejkoba Blejka i Brionu Tejlor“.

„Nosite maske to je znak poštovanja“, rekla je Lejdi Gaga za vreme jednog od njenih nekoliko pojavljivanja na bini dok je prihvatala nagrade.

Njen najimpresivniji nastup bila je interpretacija mešavine pesama sa poslednjeg albuma „Chromatica“. Noseći razne ekstravagantne kostime, Lejdi Gaga izvela je delove numere „911“, „Enigma“, „Chromatica II“, „Stupid Love“ i „Rain on Me“. Pridružilo joj se više plesača u pozadini, svi sa maskama.

Vikend, prvi izvođač večeri i dobitnik glavne nagrade, odao je priznanje Blejku i Tejlor, dvoje crnih ljudi u koje je pucala policija.

Izvor : VIACOM/Handout via REUTERS

„Zaista mi je teško da slavim sada i uživam u ovom trenutku, tako da ću samo reći pravda za Dejkoba Blejka i pravda za Brionu Tejlor“, rekao je on.

Posveta preminulom glumcu Čedviku Bouzmenu

Cermonija dodele MTV Video muzičkih nagrada počela je još jednim dirljivim trenutkom kada je domaćin Keke Palmer rekao gledaocima da je predstava posvećena Čedviku Bouzmenu koji je umro u petak u 44 godini od raka.

„Posvećujemo večerašnju predstavu čoveku čiji duh je dodirnuo toliko ljudi. On je pravi heroj ne samo na platnu. Njegov uticaj živi zauvek“, rekao je Palmer.

Veći deo predstave bio je ipak posvećen zabavnim izvođenjima, nekim unapred snimljenim, uključujući i na raznim lokacijama u Njujorku, mada lokacije nisu uvek bile jasne.

Ceremonija dodele MTV Video muzičkih nagrada trebalo je prvobitno da bude održana u Barkli centru u njujorškom kvartu Bruklin, ali planovi su promenjeni zbog pandemije.

Kolumbijski pevač i dobitnik nagrade za najbolju latino pesmu Maluma pevao je iz Bruklina, dok je Vikend izveo svoje numere sa Menhetna. Pop grupa BTS koja je dobila četiri nagrade, uključujući najbolji pop i najbolju grupu, nastupila je iz Južne Koreje, unapred snimljenim izvođenjem.