Džordž i Amal Kluni donirali 100 hiljada dolara libanskim humanitarcima

Showbiz 07. avg 202014:05 > 15:13
Izvor: TIZIANA FABI / AFP

Džordž i Amal Kluni donirali su 100 hiljada dolara libanskim humanitarnim udruženjima, nakon razornih eksplozija u bejrutskoj luci, u kojima su u utorak poginule 154 osobe, a više od 5.000 je povređeno. Amal Kluni je rođena u Bejrutu, piše Dejli mejl.

„Duboko smo zabrinuti zbog stanovnika Bejruta i razaranja s kojima su se suočili proteklih dana. Doniraćemo novac za tri humanitarne organizacije koje pružaju hitnu pomoć na terenu – libanski Crveni krst, Impact Lebanon i Baytna Baytak“, saopštio je slavni par.

Oskarovac Kluni (59) i Amal (42), advokatica, specijalizirana za ljudska prava, dodali su da će „donirati 100.000 dolara tim organizacijama i nadamo se da će i drugi pomoći na sve moguće načine“, piše Dejli mejl.

Amal je rođena u Bejrutu, gde je živela do druge godine, kada se njena porodica odselila zbog građanskog rata. Odrasla je u Engleskoj i studirala je na Oksfordu.

Pomoć stradalima u razornim eksplozijama najavile su i druge slavne osobe, poput Salme Hajek, Naomi Kembel, Arijane Grande, Kejt Hadson i Hajdi Klum, navodi list.