Nil Jang planira da tuži Donalda Trampa

Showbiz 05. avg 202009:15 > 10:01
Podeli:
Izvor: Matt KINCAID / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Nil Jang će podići tužbu protiv američkog predsednika Donalda Trampa kako bi sprečio da se na predsedničkim izborima u novembru puštaju njegove pesme.

Američki pevač smatra da su mu prekršena autorska prava jer su bez njegovog odobrenja puštani delovi pesme „Rockin’ In The Free World“ i „Devil’s Sidewalk“ na više izbornih skupova Donalda Trampa, pa čak i na poslednjem u Tulsi.

Nil Jang „ne može, ni dušom ni savešću, omogućiti da njegova muzika služi kao podloga u anti-američkoj kampanji neznanja i mržnje, sklonoj sukobima“, navodi se u tužbi.

Tužba nije datirana ali pokazuje da je advokati 74-godišnjeg pevača – koji traži 150.000 dolara odštete i kamate za svako kršenje – nameravaju da podnesu tužbu na sudu u Njujorku.

Nil Jang je već u više navrata osudio korišćenje njegovih pesama na izbornim skupovima Donalda Trampa.

Jang, koji je rođen u Torontu, u februaru je izjavio da je Tramp „sramota“ za SAD.

Više muzičkih zvezda, među kojima su Farel Vilijams, Rijana, Aerosmit i Adel, kao i naslednici Prinsa, žalili su se jer su njihove pesme korišćene na Trampovim skupovima.

I slavni Rolingstonsi su mu zapretili tužbom pred sudom ako nastavi da pušta njihovu pesmu „You Can’t Always Get What You Want“.