Filmski festival u Sarajevu bez svečanog prijema, većina projekcija na otvorenom

Showbiz 30. jul 202020:07 > 20:13
Podeli:
Izvor: N1

Ovogodišnji Sarajevski filmski festival biće održan od 14. do 21. avgusta u prilagođenom formatu, u skladu sa svim aktuelnim epidemiološkim merama.

Planirano je da se projekcije održe na lokacijama gde je moguće kontrolisano i kontinuirano sprovoditi epidemiološke mere, a publici će na raspolaganju biti posebni ulazi i sektori za grupe od maksimalno 100 posetilaca u otvorenim, ili do 50 u zatvorenim prostorima.

Obavezna će biti propisana distanca između gledalaca, radiće se redovne dezinfekcije prostora, rigorozno će se sprovoditi obaveza nošenja maski u zatvorenim prostorima, a preporuka je da se nose i na otvorenom.

U skladu sa epidemiološkom situacijom ovogodišnje festivalske lokacije su uglavnom bioskopi na otvorenom, saopšteno je iz direkcije festivala.

Ove godine, neki festivalski filmovi biće prikazani i u Mostaru, u bioskopu na trgu novoizgrađenog Tržnog centra Plaza.

Prvi put nakon 15 godina neće biti projekcija u Narodnom pozorištu, niti će na crvenom tepihu biti službenog protokola. Crveni tepih ispred Narodnog pozorišta ove godine će biti mesto za intervjue sa autorima, kao i za promociju zdravstvenih i epidemioloških mera.

Da bi se izbegle uobičajene gužve, gledaocima se preporučuje onlajn kupovina ulaznica, a u skladu sa situacijom neće biti prijema ni festivalskih gostiju.

„Naša dužnost, kao odgovornih profesionalaca, je bila da ovogodišnje izdanje festivala prilagodimo situaciji koju je nametnula globalna kovid-19 pandemija“, rekao je direktor Sarajevskog filmskog festivala Mirsad Purivatra, prenose Vijesti.

Više vesti o kovidu-19 u zemlji i svetu čitajte u našem BLOGU UŽIVO i na stranici Koronavirus.