N1 na snimanju serije "Kralj" sa Žarkom Lauševićem

Showbiz 26. jul 202020:04 > 20:18
Podeli:
Izvor: N1

Na snimanju serije "Kralj" u režiji Zdravka Šotre, danas je svoje prve scene odigrao i glumac Žarko Laušević.

On u seriji o kralju Aleksandru Karađorđeviću, koja je napisana po romanu Vuka Draškovića, igra lik Nikole Prvog Petrovića, vladara Crne Gore.

POVEZANE VESTI

Laušević je scenu snimio sa Vesnom Čipčić, koja igra Milenu, suprugu kralja Nikole.

Tumačeći ovaj lik, kako kaže, pokušao je da pronađe što više podataka iz dostupne literature.

„Nismo insistirali na tome da vajamo lik fizički kralja Nikole, mislim da je to i nepotrebno. Više smo se opredelili za suštinu… a to je taj sukob sa unukom i ta tragična sudbina njegova na kraju, da doživi od svog rođenog unuka koji je odrastao uz njega, odrastao u njegovom krilu, okruženju, da će on biti taj koji će mu na kraju zabraniti povratak i skinuti ga sa trona“, kazao je Laušević za N1.

Snimanje serije počelo je 28. maja, a radnja se dešava od 1918. do 1934. godine.

U glumačkoj ekipi su Ljubomir Bulajić (kralj Aleksandar Karađorđević), Tamara Aleksić (kraljica Marija, Aleksandrova supruga), Branislav Lečić (Nikola Pašić), Nikola Kojo (Ivan Meštrović), Dejan Lutkić (princ Đorđe Karađorđević), Dragoslav Ilić (kralj Petar), Tanasije Uzunović (vojvoda Mišić), Danica Maksimović (rumunska kraljica Marija, Aleksandrovu taštu) i drugi.

Serija od 15 epizoda, u produkciji kompanije „United Media“, prema kojoj će nastati i film, ekranizacija je romana „Aleksandar od Jugoslavije“ Vuka Draškovića. Biće emitovana na kanalu Nova S.