Džefri Raš dobio najveću odštetu za klevetu ikada isplaćenu u Australiji

Showbiz 02. jul. 202010:57 > 11:06
Podeli:
Izvor: VALERIE MACON / AFP

Holivudska zvezda Džefri Raš dobio je najveću odštetu za klevetu ikada isplaćenu u Australiji nakon što je australijski sud odbacio u četvrtak tužbu lista u vlasništvu Ruperta Mardoka.

Dobitnik Oskara dobiće dva miliona američkih dolara (oko 13.419.000 kuna) zbog izgubljene zarade i kao odštetu nakon što je sud odbacio tužbu u kojoj se tražilo smanjenje troškova i ponovno suđenje.

Ova odluka protiv Nationwide News, australijskog ogranka News Corp, zadnji je zaokret u pravnoj borbi između Raša i Dejli Telegrafa, koji ga je optužio za neprimereno seksualno ponašanje prema glumicama.

U članku na naslovnici objavljenoj 2017. Dejli Telegraf je napisao da je Sydney Theatre Company dobio tužbu da je Raš neprimereno dodirivao koleginicu tokom postavljanja predstave „Kralj Lir“.

Sudija u Sidneju opisao je sadržaj članka kao „bezobziran i neodgovoran primer senzacionalističkog novinarstva“.

Lokalni mediji su preneli da je iznos koji će dobiti Raš najveći ikada isplaćen pojedincu u Australiji, koja ima stroge zakone o kleveti.

Raš je dobio Oskara za ulogu u fimu „Sjaj“ iz 1996. godine i jedan je od retkih koji je takođe osvojio Zlatni globus, Emi i nagradu Toni.