N1 na probi pred koncert Vasila i Zafira Hadžimanova

Showbiz 15. maj 201518:04 > 18:23
Podeli:
Izvor: N1

U subotu u Mixer housu, Zafir Hadžimanov i Vasil Hadžimanov sa svojim kvartetom održaće koncert.

Kako kažu, biće to koncert pun sećanja, uspomena i emocija jednog doajena koji traje i u svojim sedamdesetim i jednog vrsnog umetnika koji nastavlja „dinastiju Hadžimanov“.

Zafir Hadžimanov je čovek koji duže od pola veka neguje i poklanja dobru muziku, poeziju, glumu i pesmu ljudima širom sveta

Od Beograda do Bostona i Moskve, od Skoplja do Sidneja i Pariza. Sam ili u tandemu sa svojom suprugom Senkom Veletanlić izveo je stotine koncertnih i TV nastupa, snimio desetine albuma i osvojio iskreno oduševljenje i aplauze publike, kao i brojna stručna priznanja

U pozorištu i na filmu odigrao je nekoliko ne zaboravnih uloga i ostvario ogroman uspeh i priznanja za svoje uloge Tevija u mjuziklu „Violinista na krovu“ i Žan Val Žana u mjuziklu „Jadnici“, a autor je i prvog makedonskog mjuzikla „Halo buđenje“. Ima nekoliko knjiga poezije i proze i dobitnik je povelje Stražilovo“ za knjigu stihova Pas pevačica“.

Takođe, počasni je Ambasador kulture Republike Makedonije u Republici Srbiji i kompozitor velikog broja pesama koje je, izmedju ostalih, stvarao i na stihove vrhunskih srpskih pesnika.

Vasil Hadžimanov, sin Zafira i Senke i naslednik njihovog muzičkog dara i umeća je naš najuspešniji fusion jazz autor i klavirista srednje generacije.

On sa svojim bendom, ali i sa mnogim drugim saradnicima i kolegama, koracima od sedam milja osvaja evropsku i svetsku jazz scenu.

Potpuno autorski i majstorski čuva i izvodi specifične ritmove i melos Balkana u pravom džez stilu i maniru.

Ekipa N1 posetila ih je na probi: