Australija: Džoni Dep da vrati pse u SAD ili ih uspavljujemo

Showbiz 14. maj. 201510:52 > 10:56
Podeli:
Izvor: Tanjug/AP/Dan Steinberg

Australijske vlasti naredile su holivdskom glumcu Džoniju Depu da svoja dva psa - Pistola i Bua - do subote pošalje iz zemlje ili će biti uspavani.

Ministar poljoprivrede Barnabi Džojs optužio je Depa da je prokrijumčario jorkširske terijere u svom avionu kada se vratio u Australiju da bi nastavio snimanje petog dela serijala „Pirati sa Kariba“.

Ministarstvo poljoprivrede dalo je Depu (51) i njegovoj 29-godišnjoj supruzi Amber Herd rok od 72 sata da svoje ljubimce vrate u SAD.

„Ako počnete da dozvoljavate filmskim zvezdama – čak i ako su dva puta proglašeni za najseksipilnijeg muškarca – da ulaze u zemlju sa ljubimcima, zašto onda ne dozvolimo svima da krše zakon“, rekao je Džojs i dodao da je „vreme da Pistol i Bu zbrišu nazad u SAD“.

Australija ima stroge karantinske procedure kako bi sprečila širenje bolesti poput besnila. Da bi uneli ljubimca u Australiju potrebna je dozvola i period u karantinu od najmanje 10 dana.

Vlasti su otkrile da je Dep kučiće prokrijumčario kada su se pojavili izveštaji da ih je jedan njegov pomoćnik odneo u salon za ljubimce na Zlatnoj obali.

„Gospodin Dep sada mora ili da vrati pse u Kaliforniju ili ćemo morati humano da ih uspavamo“, rekao je Džos.

Depov portparol nije bio dostupan za komentar, a za sada se ne zna da li će dalje akcije biti preduzete protiv Depa zbog kršenja propisa.

Vlasti istražuju i kako su ljubimci prošli aerodrom u Brizbejnu bez dozvole.