Hrvatski radio više neće puštati Tonija Cetinskog zbog stavova o vakcinaciji

Showbiz 09. maj. 202015:17 > 15:18
Podeli:
Izvor: N1

Privatni hrvatski radio "Drava", koji program emituje iz Koprivnice, više neće puštati pesme poznatog pevača Tonija Cetinskog zbog njegovih stavova protiv vakcinacije. Radio je svoju odluku objavio na svom zvaničnom sajtu, a pevač je vest prokomentarisao rečima: "Eto nam demokratije".

„Bil Gejts se obogatio kako bi mogao da finansira vakcinu posle koje bi Toni Cetinski pesme pisao u Wordu i naterao ga da koristi njegov računar“, napisao je na početku svog saopštenje Bojan Horvat, muzički urednik Radio Drave, u kojem je objasnio razloge odluke da se zabrani puštanje pesama poznatog kantautora.

Horvat je rekao da je domokratsko pravo svakog pojedinca da iznese svoje mišljenje, kao i da se s nečijem mišljenjem složi ili ne. Međutim, on dodaje da smatra da je opasno da o „kompleksnim zdravstvenim temama progovaraju i korner zauzimaju poznate i javne osobe društvenog života, izuzetno nekompetentne za temu koju komentarišu jer na taj način svojim javnim delovanjem utiču na mišljenje i postupke svojih simpatizera“.

Muzički urednik navodi da će Radio Drava kao privatni, komercijalni radio do daljeg obustaviti emitovanje pesama Cetinskog. Priznaje da je ova odluka neće oštetiti previše pevača, jer je, kako kaže, ona simbolična.

Cetinski je nedavno izazvao pažnju javnostu u Hrvatskoj kada je na Instagramu objavio savete kako „legalno odbiti vakcinaciju“.

Povodom najave Radio Drave da više neće emitovati njegove pesme Cetinski je na Fejsbuku napisao „eto nam demokratije“.

„Ne smeš se zalagati ni za to da ljudi biraju šta će sa svojim telom raditi više da i to ne pokušaju zaokrenuti naopako. Uprkos činjenici da sam u svom izlaganju neki dan jasno apostrofirao neka se vakciniše i čipuje ko želi ali da nisam za prisilno vakcinisanje i čipovanje ljudi“, napisao je Cetinski.

Hrvatski pevač u svom statusu moli „da sada slede svi njihov primer, pa da vidimo ko je sve na platnom spisku svetskih krojača istine“.