Na aukciji dosad neobjavljeni demo snimak Pola Makartnija i Ringa Stara

Showbiz 06. maj 202009:31 > 09:33
Izvor: REUTERS/Neil Hall

Na aukciji će se uskoro biti ponuđen dosad neobjavljeni demo snimak nekadašnjih članova Bitlsa, Pola Makartnija i Ringa Stara.

„Angel in Disguise“ samo je jedna od ekskluzivnih pesama koje su napisali bivši članovi „Fantastične četvorke“.

Makartni i Star demo su snimili za Ringov album iz 1992. godine – „Time Takes Time“, ali se pesma na kraju nije našla na ploći.

Snimak prodaje nekadašnji saradnik Radio Luksemburga, DJ Toni Prins. Očekuje se da bi demo na aukciji mogao da dosegne i do 20.000 funti.

Četvrtina svote namenjena je organizaciji „Charity Together“ koja prikuplja novac za britansku Nacionalnu zdravstvenu službu, dok je ostatak namenjen Prinsovoj radio stanici United DJs.

Snimljene su dve verzije pesme, neobrađeni demo na kom peva Mamakrtni i verzija u pratnji instrumenata i vokala.

Na snimku, koji će se zajedno s još nekim memorabilijama naći na onlajn aukciji kuće „Omega’s House“, je još jedan demo Ringa Stara – „Everyone Wins“.

Poznavaoci muzičkog opusa „Fantastične četvorke“ smatraju da činjenica da su članovi Bitlsa odlučili da ne objave „Angel in Disguise“ ukazuje na to da se ne radi o preterano kvalitetnoj numeri.

„Izuzetan je osećaj da smo danas u poziciji da na tržište izbacimo dosad nepoznati hit Bitlsa“, kaže aukcionar Pol Ferveder iz aukcijske kuće „Omega“.

„Pretpostavljamo da pesma nije bila dovoljno dobra da bi se uvrstila na album. Da ju je Makartni objavio u sopstvenoj produkciji, siguran sam da bi naišla na oduševljenje fanova“.

Na aukciji će biti ponuđena i zbirka pisama i dokumenata koje je Toni Prins dobio 1977, nakon što je u radio programu objavio da je preminuo idol Bitlsa, Elvis Prisli.

Tu su i autogrami Pola i Linde Makartni i jakna Erika Kleptona, jednog od retkih spoljnih saradnika Bitlsa koji je s bendom snimio pesmu „While My Guitar Gently Weeps“.