Severinina firma na spisku za pomoć od Hrvatske, pevačica tražila opoziv

Showbiz 23. apr. 202022:10 > 22:21
Podeli:
Izvor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Država Hrvatska će u ponedeljak objaviti listu firmi u toj zemlji koje su tražile isplatu minimalne zarade zbog ekonomske krize izazvane pandemijom koronavirusa, a među njima je i pevačica Severina Kojić, koja je po objavljivanju te vesti zatražila opoziv te mere.

Konačna lista broji 87.000 firmi, privrednika i samostalnih profesija sa približno 470.000 zaposlenih, a Večernji list, prenosi da je na listi i pevačica Severina, koja se vodi kao samostalna profesija.

S obzirom na pad prihoda, firma je zadovoljila uslov.

Severinin PR menadžer Davor Grgin rekao je da su njeni saradnici iz Zagreba, budući da je ona boravila u Srbiji, podneli zahtev za tu meru, bez njene saglasnosti. 

„Zatražena je mera podrške za zaposlenog u firmi ‘Dobrodošao u klub’, čija je osnovna delatnost organizovanje koncertnih delatnosti koje su, odlukom Štaba civilne zaštite Republike Hrvatske, zabranjeni do daljega. Takođe, Severinini saradnici, budući da je ona boravila u Srbiji, podneli su zahtev za meru, bez nene prethodne saglasnosti, i za njenu samostalnu delatnost. Odmah po današnjem saznanju, Severina je zatražila da se sredstva vrate i pokrenut je postupak za opoziv. Severina je lično uvek je tu kada je potrebno pomoći, pa je tako lična sredstva donirala nakon potresa u Zagrebu, o čemu nismo imali potrebe komunicirati ili izveštavati javnost“, poručio je Grgin, prenosi Večernji list.

Sve informacije o koronavirusu možete pročitati u Blogu uživo i na stranici Koronavirus.