Dejan Petrović Big Band zatvara Mikser festival

Showbiz 06. maj 201512:52 > 12:55
Podeli:
Izvor: N1/Bojana Janjić

Sedmi Mikser festival, koji se ove godine četvrti put održava u beogradskom kvartu Savamala od 3. do 7. juna, zatvoriće Dejan Petrović Big Band.

Mikser festival, najveća regionalna smotra kreativnosti i inovacija, će ove godine pod sloganom „Neizdrž””, okupiti blizu 1.000 stvaralaca iz zemlje, regiona i sveta sa ciljem da ukaže na društveni potencijal kreativnog stvaralaštva.

Muzički program festivala će, nakon nastupa specijalnog gosta iznenađenja, 7. juna, zatvoriti Dejan Petrović Big Band, i to na novom, otvotenom, stejdžu Mikser Festivala u Mostarskoj 5.

Dejan Petrović je četvrta generacija trube u svojoj porodici i još kao mladi trubač osvaja prestižne nagrade, a sa dvadeset godina postaje najmlađi Majstor trube osvojivši prestižnu nagradu na festivalu u Guči.

Orkestar Dejana Petrovića postoji od 1996.godine, a njegov osnivač i mentor bio je Mića Petrović, majstor trube i legenda srpskog trubaštva.

Stvaranje potpuno novog zvuka, fuzije trube, gitare i gruva, dešava se u proleće 2006. godine kada se prvobitnoj postavi duvačkih instrumenata priključuju klavijatura, bubanj, perkusije i ženski vokal, i nastaje Dejan Petrović Big Band.

Dejan Petrović Big Band sada u svojoj postavi ima još i bas gitaru, brojne nastupe iza sebe i sve potencijale da osvaja publiku širom sveta, nastupajući na brojnim festivalima, uključujući i mađarski Sziget.

Oni ne biraju strane i žanrove, ne brinu o muzičkim pravcima, jednostavno rade ono što vole i što najbolje znaju – prave dobru muziku i udovoljavaju svojoj publici.

Dejanu Petroviću i njegovom bendu će se u nedelju, 7. juna, pridružiti i još jedan sastav, čije ime će biti poznato nakon 10. maja, navode iz Miksera.

Ulaznice za poslednji dan Mikser Festivala dostupne su na svim prodajnim mestima Gigs Tixa po ceni od 1.000 dinara. Komplet ulaznica za svih pet dana festivala mogu se nabaviti po ceni od 2.500 dinara, dok će od 10. maja cena biti 3.000 dinara.