Vili Nelson: Pušio sam marihuanu u Beloj kući

Showbiz 06. maj 201511:09 > 11:12
Izvor: EPA

Veteran američke kantri muzike Vili Nelson izdao je svoje memoare u kojima navodi da je "čak stigao da puši marihuanu u Beloj kući", jedne večeri 1977. godine.

Dva dana pošto je izašao iz zatvora zbog posedovanja kanabisa na Bahamima, predsednik SAD Džimi Karter pozvao ga je na večeru u Beloj kući kako bi mu zahvalio na podršci tokom izborne kampanje 1976. godine.

„Posle večere, neko iz okruženja Bele kuće pozvao me je na krov zgrade da uživamo u pogledu. Kad smo stigli na krov, ta osoba je iz džepa izvadila džoint“, rekao je Nelson koji nije otkrio identitet osobe koja je imala marihuanu.

„Pušiti marihuanu na krovu Bele kuće navelo me na razmišljanje“, naveo je 82-godišnji pevač u autobiografskom delu „It’s A Long Story“.

Nelson se krajem aprilapriključio pokretu za legalizacijumarihuane, pa čak planira sopstvenu marku kanabisa koju namerava daučini „najboljom na tržištu“.

Slavni kantautor je rekao da će marihuana marke“Willie’s Reserve“ (Vilijeva rezerva) biti uzgajana i prodavana u Koloradu i Vašingtonu, dvema američkim državama u kojima je dozvoljena rekreativna upotreba ove biljke.