Gogol Bordello, Ingvi Malmstin i Inner Circle na kragujevačkom Arsenalu

Showbiz 10. mar 202020:37 > 20:42
Podeli:
Izvor: REUTERS/Eric Thayer

Džipsi pank-rok atrakcija Gogol Bordello, gitarski heroj Ingvi Malmstin i rege bend Inner Circle pridružili su se izvođačima jubilarnog, desetog Arsenal Festa, koji će biti održan od 24. do 27. juna u Kragujevcu.

Gogol Bordello, koji zahvaljujući visokoenergetskim živim nastupima odavno uživa glas „globalno najuzbudljivije koncertne atrakcije koja je došla iz Njujorka“ (Billboard) i „svetski najbuntovničkijeg benda uživo“ (Rolling Stone), nastupiće 25. juna na glavnoj bini kragujevačkog festivala, najavili su organizatori.

„Možda nikad nećete čuti Gogol na radiju i možda mi ne radimo bogat lajt šou, niti fensi turneje. Ali kad Gogol bude izašao na binu znaćete da nam se živo … za takve stvari. Džipsi pank vatromet stiže pravo iz srca“, poručuje multietnički bend harizmatičnog frontmena Judžina Haca.

Arsenalov Main Stage završne večeri 27. juna biće pozornica premijernog susreta srpske publike i fanova sa svetski čuvenim Šveđaninom Ingvijem Malmstinom, neprevaziđenim virtuozom, koji je tokom četiri decenije karijere, spajajući uticaje kompozitora kakvi su Bah, Paganini i Vivaldi, doprineo rođenju žanra nazvanog neoklasičarski melodični rok.

Ingvi je eksplodirao na svetsku scenu još kao dvadesetogodišnjak zahvaljujući zapanjujućoj, munjevotoj tehnici sviranja gitare, počev od albuma „Rising Force“ (1984). Jedan od vrhunaca njegove karijere bio je u potpunosti klasičarski pristup solo električnoj gitari i orkestru na albumu „Concerto Suite“ (2002).

Na Arsenalov Garden Stage 27. juna dolazi Inner Circle, rege bend sa Jamajke koji je od početnih uspeha sedamdesetih sa singlovima „Mary, Mary“ i „Music Machine“, kasnije stigao do globalnih hitova „Bad Boys“, „Sweat (A La La La La Long)“ i „Games People Play“.

Ranije je najavljeno da će na jublarnom Arsenalu nastupiti i Placebo, Sum 42, Dubioza kolektiv, Still Corners i Kiril Džajkovski, a organizator najavljuje da će uskoro biti saopštena i ostala brojna imena izvođača na Main, Garden i Explosive DJ Stage-u.