"Senke nad Balkanom" na globalnoj striming plarformi Amazon Prime

Showbiz 05. mar. 202013:11 > 13:14
Podeli:
Izvor: Promo

Najgledanija domaća TV serija "Senke nad Balkanom" biće dostupna gledaocima širom sveta na onljan platformi Amazon Prime. Nakon višemesečnih pregovora "Senke" su pronašle svoj put na globalnoj sceni, čime su postale prva srpska visokobudžetna TV serija koja će biti dostupna na jednoj od najvećih svetskih platformi.

„Ovo je svakako važan događaj, ne samo za nas koji smo radili ‘Senke’, već i za srpsku kinematografiju i televiziju, jer je ovo prvi put da jedna srpska visokobudžetna serija bude dostupna celom svetskom auditorijumu. Pregovori su trajali skoro dve godine i uspeli smo da jedna tako značajna platforma, koja sustiže NETFLIX, uvrsti u svoj sadržaj i ‘Senke nad Balkanom’. Na ovaj način, pored gledalaca na Balkanu i Rusiji, ‘Senke’ će moći da gleda ceo svet. Očekujemo da će uskoro biti dostupna i druga sezona“, izjavio je reditelj i kreator „Senki nad Balkanom“ Dragan Bjelogrlić.

Serija „Senke nad Balkanom“ je dramski triler čija je radnja smeštena u burni period s kraja dvadesetih godina prošlog veka, u kojem se ukrštaju visoka politika, lokalni interesi, kapital i kriminal.

Pored Bjelogrlića koji igra glavnu ulogu, u „Senkama“, glumačku podelu čine i Andrija Kuzmanović, Gordan Kičić, Žarko Laušević, Marija Bergam, ali i međunarodna postavka koju čine slavni ruski glumci Aleksandar Galibin i Andrej Zibrov, kao i ovdašnjoj publici dobro poznati Goran Bogdan, Bojan Navojec, Toni Mihajlovski i Petar Arsovski.

Scenario za ovu seriju su, prema filmskoj priči Stevana Koprivice, napisali Dejan Stoiljković, Vladimir Kecmanović i Dragan Bjelogrlić, a muziku potpisuje Manjifiko.

Druga sezona „Senki nad Balkanom“ emitovana je na TV Nova S, a sve epizode dostupne su na platformi EON.

<