Scena poljupca dve žene izbačena iz Ratova zvezda za bioskope Singapura

Showbiz 21. dec 201918:10 > 18:14
Podeli:
Izvor: GERARDO MORA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Kratki poljubac dve žene u novom filmu "Ratovi zvezda" izbačen je u verziji koja se prikazuje u Singapuru, preneli su lokalni mediji.

Film „Ratovi zvezda – Uspon Skajvokera“, epilog devet filmova planetarno popularne sage „Ratovi zvezda“ čiji je prvi deo izašao pre 42 godine, od ove nedelje je na bioskopskom repertoaru u Singapuru.

U kratkoj sceni, dva ženska sporedna lika razmenjuju poljubac. Taj deo je nestao u verziji za Singarup, naveli su mediji i dodali da je ostao zagrljaj dve žene, ali bez poljupca.

Neimenovani predstavnik regulatornog tela za kinematografiju u Singapuru izjavio je da je jedna scena iz filma uklonjena ne navodeći koja. Predstavnik smatra da film ne bi trebalo da bude preporučen osobama ispod 18 godina, a ne samo deci ispod 13 godine, kako navode glavni distributeri.

Filmovi koji se bave temama LGBT čak i u sporednom planu mogu da budu zabranjeni osobama ispod 18 godina, prema zakonima na snazi u Singapuru. Filmovi čije su glavne teme LGBT, zabranjeni su osobama ispod 21 godine.

Uprkos rastućoj podršci homoseksualnim pravima poslednjih godina, administracija Singapura je ostala konzervativna.