Kraj bajke iz daleke galaksije, "Uspon Skajvokera" konačno pred publikom

Showbiz 17. dec 201912:07 > 12:12
Podeli:
Izvor: Reuters/Mario Anzuoni

Živopisni droidi i "stormtruperi" rame uz rame s holivudskim zvezdama i moćnicima uveličali su u svetsku premijeru "Ratova zvezda: Uspon Skajvokera", devetog i poslednjeg filma iz slavnog naučno-fantastičnog serijala.

Kompanija Dizni zatvorila je ceo blok u centru Holivuda kako bi organizovala premijeru nestrpljivo očekivanog filma, koji u četvrtak stiže u bioskope širom planete.

Razvodnici su goste na njihova mesta upućivali laserskim mačevima, među njima i glumce iz filma Dejzi Ridli i Marka Hamila. Tepih nije bio crven, nego plav kao nebo, a iznad šatora nalik skladištu svemirskih brodova visile su replike tri zvezdana lovca.

Glumac Harison Ford, čiji je lik Han Solo umro u sedmom filmu „Sila se budi“, pridružio se premijeri.

Prisutan je bio i Adam Drajver, koji je u filmu glumi viteza Mračne Strane Kajlo Rena.

Među slavnim zvanicima koje nisu uključeni u film bili su, između ostalih, redatelji Stiven Spilberg i Spajk Li i glumica Fransis Mekdormand.

„Usponom Skajvokera“ završava filmska franšiza koja je u više od 40 godina samo na na blagajnama zaradila 9,2 milijarde dolara.

Završetak je to priče koja je počela pre 42 godine, 1977, kada je redatelj Džordž Lukas publiku upoznao s mladim junakom Lukom Skajvokerom oduševio je metalnim robotima zvanim droidi, rasom viskokih, dlakavih ratnika Vukija i nizom drugih eklektičnih likova.

Iako se ovim filmom završava saga o porodici Skajvoker, Dizni i dalje namerava da eksploatiše „daleko galaksiju“, i od nje odlično zarađuje, novim „zvezdanim“ serijalom s novim likovima.