Predstavljen Pirelijev kalendar za 2020.

Showbiz 04. dec 201912:25 > 12:28
Podeli:
Izvor: Tanjug/AP/Antonio Calanni

Dugo iščekivano predstavljanje Pirelijevog kalendara za 2020. pod nazivom "U potrazi za Julijom" održano je u utorak u Veroni gde je Šekspir smestio radnju jedne svoje drame koja govori o nesrećnoj ljubavi između Romea i Julije.

Fotograf Paolo Roversi još u maju je fotografisao devet svetski poznatih dama: šest glumica, od kojih su tri Britanke – Kler Foj, MiaGoti Ema Votson, tri Amerikanke– Indija Mur, Jara Šahidi i Kristen Stjuart, a tu su i dve pevačice, Kineskinja Kris Li i Španjolka Rozalija, kao i francusko-italijanskaumetnicaStela Roversi.

One na fotografijama Pirelijevog kalendara za 2020. predstavljaju tragičnu Šekspirovu junakinju Juliju.

Tumačenje Bardove drame na neuobičajen način pripalo je zvezdama o kojima se danas najviše govori kao o „Juliji“ novog doba.

Kler Foj, koja je igrala kraljicu Elizabetu IIu Netfliksovoj seriji Kruna„, o saradnji s Roversijem je za vreme snimanja kalendara kazala: „Tražio je tridesetpetogodišinju Juliju. To je Paolova nova i moderna interpretacija Šekspirove junakinje“.

Ema Votson je kazala kako je Roversi neko s kim je oduvek želela da sarađuje i da njegove fotografije izgledaju poput umetničkih dela.

Paolo Roversi je svoje modele fotografisao u srednjovekovnim enterijerima, a snimio ih je u Parizu i Veroni jednoga majskog vikenda. Svaka od njegovih izabranica interpretirala je ulogu Julije kroz vlastite emocije, umetničke forme, ličnost i shvatanje, rekli su iz Pirelija.

„Ja još uvek tražim svoju Juliju i tražiću je čitav život… jer Julija je san“, komentarisao je Roversi svoj rad na kalendaru.