Na prodaju Lenonove naočare i druge stvari članova Bitlsa

Showbiz 30. nov 201915:24 > 01. dec 2019 08:19
Podeli:
Izvor: AFP

Sunčane naočare okruglih okvira koje su pripadale Džonu Lenonu i karta za parking koja je pripadala Ringu Staru, aukcijska kuća Sotheby's iduće nedelje ponudiće na aukciji na svojim internet stranicama.

Oba su predmeta u vlasništvu Alana Heringa, bivšeg vozača Ringa Stara i Džordža Harisona, dvojice od četvorice članova poznate britanske pop grupe Bitlsi.

On je kazao je da mu je Lenon poklonio naočare nakon što ih je 1968. slučajno ostavio na zadnjem sedištu njegovog mercedesa.

„Kad je Džon izašao iz automobila, na zadnjem je sedištu ostavio naočare kojima je iz okvira ispalo jedno staklo, a jedna ručkica se iskrivila“, kazao je.

Retro naočare i parkirnu kartu izdatu 25. aprila 1969. ispred Apple Recordsa u Londonu, Sodbiz će od 6. do 13. decembra ponuditi na svojim internet stranicama zajedno sa ostalim memorabilijama koje su pripadale slavnim Bitlsima.

Vrednost zgužvane smeđe parkirne karte aukcijska kuća je procenila na 1.500 funta, a sunčane naočare, koje Hering nikada nije popravio, mogle bi postići cenu od 8.000 funti.

Ove sunčane naočare „deo su karakterističnog imidža Džona Lenona od sredine šezdesetih do njegove smrti“, rekao je Gabrijel Hiton, stručnjak za knjige i rukopise u Sodbiz.

Na aukciji će se zainteresovanima među brojnim predmetima ponuditi i majice koje su nosili slavni Bitlsi, kao i Harisonova gitara koja bi mogla postići cenu od 60.000 funta.