Mađarska se povlači sa Evrosonga jer je takmičenje "previše gej"?

Showbiz 28. nov 201915:50 > 22:49
Podeli:
Izvor: REUTERS/Yves Herman

Mađarska ove godine neće učestvovati na Pesmi Evrovizije zbog navodne povezanosti tog takmičenja sa LGBTQ kulturom, piše britanski "Gardijan" pozivajući se na izvore u mađarskojh nacionalnoj televiziji MTVA.

MTVA, međutim, nije navela konkretne razloge odustajanja od učešća na Evrosongu, već je u saopštenju poručila da će umesto toga „direktno podržati vrednu muzičku produkciju mađarskih pop talenata“, prenosi NME.

Mađarski portal „Indeks“ takođe je naveo da je razlog za povlačenje to što je Pesma Evrovizije „previše gej“, ali je predstavnik vlade Viktora Orbana odlučno demantovao te navode nazivajući ih lažnim vestima.

Britanski mediji, međutim, ističu da je mađarski TV komentator Andraš Benčik, komentarišući odluku MTVA, Evrosong nazvao „homoseksualnom flotilom“.

„Pozdravljam odluku, i iz perspektive mentalnog zdravlja, da Mađarska ne učestvuje u homoseksualnoj flotili na koju se svelo ovo međunarodno muzičko takmičenje. Mnogi mladi ljudi su mislili da je to nešto za mlađe od 18 godina, ali se na tom događaju ukus publike uništava vrištećim transvestitima i bradatim ženama“, naveo je Benčik.