Dizni plus ima tehničkih problema na početku rada

Showbiz 12. nov 201918:54 > 19:03
Podeli:
Izvor: Tanjug / AP, Richard Drew

Dizni plus, nova Diznijeva video 'streaming platforma', imala je tehničkih poteškoća na početku rada u utorak u Sjedinjenim Državama i u Kanadi, pošto je više korisnika reklo da nisu mogli da joj pristupe.

Na snimcima objavljenim na društvenoj mreži „Tviter“ i na drugim društvenim mrežama vidi se poruka „nije moguće spojiti se na Dizni plus“, a prati ih i poziv korisnicima da ponovo pokušaju pristup.

„Zahtev korisnika za Dizni plus premašio je naša najveća očekivanja. Srećni smo zbog te neverovatne reakcije i ubrzano radimo na uklanjanju problema“, rekao je portparol Dizni plusa za agenciju „France Presse“.

Kako piše mrežna stranica „Downdetector“ preko koje korisnici mogu da prijave greške u aplikaciji i na internetu, oko 15.00 sati po srednjoevropskom vremenu bilo je oko 8.000 prijava.

Problemi se uglavnom javljaju na istočnoj obali SAD-a i u Kaliforniji.

Dizni plus je od utorka dostupan od 6,99 dolara za mesec dana, a nudi katalog sa filmovima serijala „Ratovi zvezda“ kao i sa „Pixarovim“ i „Marvelovim“ naslovima. Grupa se nada da će do 2024. privući 60 do 90 miliona pretplatnika.