Nebojša Dugalić: Mnogo neočekivanih promena u "Žigosanima u reketu"

Showbiz 11. nov 201910:45 > 10:46
Izvor: United media

Druga sezona jedne od najgledanijih serija "Žigosani u reketu" reditelja Danila Bećkovića počinje 14. novembra na Novoj S. Jedan od glavnih glumaca u seriji Nebojša Dugalić, koji tumači lik Voje Todorovića, kaže da će gledaoci videti mnogo neočekivanih promena. Ulaskom novog lika, koji glumi Branislav Lečić, počinjemo bolje da vidimo lice onoga s čim se Voja borio sve vreme u prvoj sezoni, rekao je Dugalić u Novom danu.

Dugalić dodaje da će biti ne samo zanimljivih događanja već i „zanimljivih principa zapleta i raspleta“.

Navodi da su sada, sa iskustvom iz prve sezone, koncipirali jedan drugi princip razvoja – da bude mnogo neočekivanih promena.

„Da se ne zna ko tu kome pomaže, kome je šta interes danas, a šta sutra. Nekako nam se činilo da je to, na neki način, i slika ovog vremena. Prosto ovo vreme nameće to da nema doslednosti, da više nema neke ideološke doslednosti – prosto interes određuje da li smo danas bliski, da li smo danas prijatelji ili nismo“, navodi gost Novog dana.

Pročitajte još:

Dugalić kaže da je serija pokušaj i da se, u domenu sporta, zahvati što veći deo društvene stvarnosti, i onih „paralelnih“ stvarnosti. „Zapravo da se pokaže to neminovno prožimanje i instanci moći i svega onoga što mi živimo – bilo u sportu, bilo u kulturi, bilo gde… Naprosto tu postoji stalni upliv svih tih domena, jednog u drugi, i nekako se međusobno određuju i utiču jedni na druge, donose neke prelome, neke nove tokove… I to je jedan od zanimljivih dramskih principa koji smo, takođe, ovde hteli da istražujemo, a čini se da je uvek zanimljivo kad uđemo u neku stvarnost u koju nemamo toliko pristupa, pa vidimo kako neke stvari funkcionišu iznutra“.

Tako se, dodaje, bolje prepoznaju one posledice koje su nam u svakodnevnom životu vidljive. „Ekipa je kompletno takva da joj je stalo na podjednak način i svi hoće da urade najbolje što mogu“.

A kada je u pitanju ekipa, novi član je, u odnosu na prvu sezonu, Branislav Lečić. Dugalić kaže da nije imao zajedničkih scena u prvom delu sezone s njim. „Ali, kako čujem od kolega, to je sjajno glumačko osveženje, kao i uvek… On je (u seriji) jedan od tih ljudi iz sive eminencije koji dolazi i uplivava u taj svet, i počinjemo bolje da vidimo lice onoga sa čim se Voja borio sve vreme u prvoj sezoni“.

Serija je i u drugoj sezoni snimana na brojnim lokacijama. „Između ostalog, ono što doprinosi boljem utisku celine jeste ta raznovrsnost prostora, raznovrsnost atmosfera… Pogotovo kad ima dobrih kombinacija eksterijera i enterijera, kad ima neke prirode… U prvoj sezoni je bila Pula, dakle more, i to odmah, vizuelno, daje jedan mnogo ozbiljniji utisak celini. Sada smo imali nešto na Skadarskom jezeru, koje zaista izgleda potpuno nadrealno, čarobno… Mislim da će ova sezona, u smislu raznovrsne vizuelnosti, biti možda još zanimljivija“, zaključio je Dugalić.

Šta su nedavno o seriji, koja će biti emitovana na TV Nova S, rekli glumci Branislav Lečić i Iva Ilinčić, pogledajte u odvojenoj vesti.

Gledaoci Novu S mogu pratiti preko SBB mreže, Total TV-a, Beogrida, D3i ali i EON platformi.

Nova S je deo United Media, u okviru koje posluje i N1.