Metju Mekonahi pomagao u pripremi obroka za kalifornijske vatrogasce

Showbiz 04. nov. 201911:27 > 11:30
Podeli:
Izvor: AFP/Rich Polk/GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Američki glumac Metju Mekonahi je u petak članovima organizacije za pomoć u katastrofama i grupi volontera pomagao u pripremi 800 obroka ćuretine s roštilja za kalifornijske vatrogasce koji su se danima borili s vatrenom stihijom.

Tim je pripremio i dodatnih 800 obroka za lokalna prihvatilišta za beskućnike, prenose američki mediji.

Njihov angažman je deo dobrotvorne kampanje volontera grupe „Wild Turkey Bourbon“ koja se svake godine organizuje pod nazivom „Sa zahvalnošću“. Ove godine su volonteri u saradnji s članovima organizacija za pomoć u katastrofama „BBQ Relief“ odlučili da pomognu kalifornijskim vatrogascima.

Mekonahi je kreativni direktor grupe „Wild Turkey Bourbon“ koja priprema jela s roštilja, u ovom slučaju za vatrogasce koji se bore protiv požara u Kaliforniji.

Glumac i njegov tim prethodno su planirali da u Los Anđelesu prisustvuju svečanosti u čast svima onima koji su prošle godine učestvovali u gašenju požara koji je poharao područje oko Los Anđelesa i Malibua, ali s obzirom na nove požare plan se promenio.

„Kada smo planirali ovogodišnji roštilj u Kaliforniji, mojem drugom domu, nismo ni slutili da će nas ponovno pogoditi razorni požari. Srećni smo što smo danas ovde kako bismo vam se zahvalili na onome što za nas činite i što nadahnjujete druge da se uključe i pomažu svojim zajednicama“, rekao je glumac.