Odgovorio Skorsezeu i Kopoli: I naše dede su gangsterske filmove zvale odvratnim

Showbiz 23. okt 201912:35 > 12:39
Podeli:
Izvor: REUTERS/Hannah McKay

Izjava reditelja Martina Skorsezea da filmovi o Marvelovim superherojima nisu kinematografija pokrenula je burnu raspravu u Holivudu. Autori poput Kena Louča i Frensisa Forda Kopole saglasni su sa Skorsezeom, pa čak idu i korak dalje u kritikama, dok brojni glumci i reditelji iz Marvelovog filmskog univerzuma staju u odbranu svojih dela.

Skorseze je filmove o strip junacima uporedio sa vožnjama u zabavnom parku, dok je reditelj kutlnih filmova „Kum“ i „Apokalipsa danas“, Frensis Ford Kopola, po tom pitanju još brutalniji.

POVEZANE VESTI

„Martin Skorseze je u pravu kad kaže da Marvelovi filmovi nisu kinematografija, zato što očekujemo da od kinematografije nešto naučimo, da nešto dosegnemo, neko prosvetljenje, znanje, inspiraciju“, rekao je Kopola, a prenosi Total film.

„Ne znam da li iko išta dobija od stalnog gledanja jednog te istog filma. Martin je bio fin kada je rekao da to nije kinematografija. Nije rekao da je to odvratno, što ja upravo tvrdim“, dodao je Kopola.

Reagujući na kritike uglednih kolega, reditelj Marvelovih „Čuvara galeksije“ Džejms Gan napisao je na svom Instagram nalogu da su „naše dede smatrale da su svi gangsterski filmovi isti, često ih nazivajući ‘odvratnim'“.

„Naše pradede mislile su isto o vesternima… Superheroji su jednostavno današnji gangsteri/kauboji/svemirski avanturisti. Neki superherojski filmovi su grozni, neki su divni… nisu svi sposobni da ih cene, pa čak i pojedini genijalci. I to je u redu“, napisao je Gan.

https://www.instagram.com/p/B32ck7XA5FP/