The Cure radi na tri albuma, prvi stiže uskoro

Showbiz 11. okt. 201915:17 > 15:29
Podeli:
Izvor: STRINGER / AFP

Ono što je najavljivao prošle godine frontmen benda The Cure, Robert Smit, biće i ostvareno - uskoro stiže novi album. I to, kako je najavio - prvi od tri na kojima rade.

Naime, britanski rok sastav radi punom parom „na tri fronta“, a prvi bi album, prema rečima Smita, mogao da se pojavi pred kraj godine.

„Prvi singl, a moguće i ceo album, izaći će ovog Božića, ili malo ranije. Nosi naziv „Live From the Moon“ ali ime će sigurno biti promenjeno“, otkrio je Smit u intervjuu za Zocalo, prenosi NME.

Biće to njihov 14. studijski album, na koji se čekalo 11 godina. Uz studijske, iza sebe imaju i 11 kompilacijskih i pet koncertnih albuma, a poslednji studijski je, podsećamo, objavljen 2008. godine pod nazivom „4:13 Dream“.

Smit je izgubio oca, majku i brata i ta, kako je u jednoj ranijoj izjavi za NME rekao, tamna strana života umnogome je oblikovala album koji najavljuje.

Čini se da obožavaoci neće dugo čekati posle prvog na drugo ostvarenje.

U intervjuu je Smit otkrio da će to biti album sa, kako je rekao, mnogo slobodnijim delovima i s jačim i izraženijim zvukom, sa snimcima uživo. Treći album će biti, kako je najavio, jedan bučan disk, zasnovan na njegovim ličnim iskustvima i iskustvima sa scene, ali i na činjenici  da smo toliko navikli na buku, da i ne primećujemo njeno prisustvo.

Bend, koji postoji više od četiri decenije, ove godine bio je na svetskoj turneji u okviru koje su nastupili na EXIT-u, 4. jula.