"Senke nad Balkanom 2" zapalile Sarajevo

Showbiz 20. avg. 201914:30 > 14:40
Podeli:
Izvor: Promo/Igor Prusac

Nastavak najgledanije regionalne serije Senke nad Balkanom, premijerno je prikazan u ponedeljak uveče na 25. Sarajevo film festivalu. Autorska i glumačka ekipa predvođena rediteljem Draganom Bjelogrlićem poklonila se publici SFF, koja ih je posle projekcije nagradila višeminutnim aplauzom i ovacijama.

„Sarajevo nam je bilo talično i pre dve godina, a čini mi se da će se i sada ponoviti isti uspeh“, rekao je Bjelogrlić.

United media je povodom pretpremijere senki organizovala i veliku žurku za sve goste SFF na kojoj je nastupao slovenački bend Sestre, koje inače izvode glavnu numeru u Senkama 2.

POVEZANE VESTI

Žurci je prisustvovao veliki broj poklonika filmske umetnosti koji ovih dana boravi u Sarajevu, kao i glumci iz serije Marija Bergam, Radivoje Bukvić, Leona Paraminski, Nataša Ninković, Goran Bogdan, Jovana Stojiljković. Tu su bili i scenarista Boban Jevtić i scenograf Goran Joksimović.

Još ambicioznija u prikazu skrivene istorije Balkana, nova sezona će dati spektakularnu mešavinu akcije i drame, misterije i napetosti, vodeći nas od blatnjavih ulica Jatagan male, pa sve do blistavih bečkih koridora vlasti.

Izvor : Promo/Igor Prusac

I u drugoj sezoni, uživaćemo u ulogama koje tumače Marija Bergam, Nenad Jezdić, Goran Bogdan, Jovana Stojiljković, Miloš Samolov, Srđan Žika Todorović, Gordan Kičić, Nikola Đuričko, Nebojša Dugalić, Branimir Brstina, Marko Živić, Toni Mihajlovski, Petar Arsovski, ali i u novim likovima koji su dodeljeni Nataši Ninković, Leoni Paraminski, Bogdanu Dikliću, Vesni Trivalić, Marku Grabežu i Igoru Đorđeviću.

Kreator i reditelj serije je Dragan Bjelogrlić, muziku i ovog puta potpisuje Magnifiko, a emitovanje je planirano od oktobra 2019. premijerno na kanalu NOVA S.

Druga sezona snimljena je u originalnoj produkciji kompanije United Media u okviru koje posluje i televizija N1.