Bjelogrlić: Druga sezona "Senki" odvija se u godinama koje su odredile 20. vek

Showbiz 19. avg. 201922:12 > 22:15
Podeli:
Izvor: N1

U sklopu ovogodišnjeg programa pretpremijere Gala 25. Sarajevo Film Festivala publici će biti predstavljeno pet serija koje željno iščekuju gledaoci širom regiona i koje će se od jeseni naći na programima regionalnih TV kuća.

Jedna od njih je druga sezona najgledanije regionalne serije „Senke nad Balkanom“, koju producira i na televiziji Nova S od oktobra prikazuje kompanija United Media.

Autorska i glumačka ekipa predvođena rediteljem Draganom Bjelogrlićem prošetala je glamuroznim crvenim tepihom, čime je otvoreno četvrto veče ovog Festivala.

POVEZANE VESTI

Bjelogrlić je u razgovoru za N1 istakao kako postoji dobra hemija između Senki i Sarajevo Film Festivala.

„Senke su bile ovde pre dve godine kada je SFF počinjao novu dimenziju festivala, da promoviše serije. To je rezultiralo velikim uspehom i rado se vraćamo da tako bude sa novom sezonom“, kazao je poznati srpski glumac i reditelj.

Radnja nove sezona „Senki nad Balkanom“ počinje tridesetih godina prošlog veka, pred početak Drugog svetskog rata.

„Druga sezona ide u 1933. godinu. Počinje dočekom nove 1934. godine kada se pripremalo i realizovalo ubistvo kralja Aleksandra Karađorđevića. To je politička pozadina serije. Naravno da će ova sezona kao i prva imati nekoliko paralelnih priča koje se isprepliću i na kraju se kao u levku skupe u jednu priču, zajednički rasplet. Ubeđen sam da su to godine koje su u mnogome odredile čitav 20. vek, a posebno situaciju na Balkanu i da su koreni svega što živim danas postavljeni onda“, istakao je Bjelogrlić.

Dodao je kako su se mnogi gledaoci u prvoj sezoni pronalazili sebe, neku paralelu sa vlastitim životom. Poručio je kako će se isto desiti i sa drugom sezonom.

„Sigurno da kada radite nešto iz jednog vremena morate imati odnos i prema vremenu u kojem živite“, kazao je za N1.

Bjelogrlić je na kraju razgovora naglasio kako je postojala jedna linija vodilja u obe sezone…

„Celokupna ekipa koja je radila na prvoj sezoni, a posebno i na drugoj, dogovorila se da napravi jednu drugačiju estetiku, svoju estetiku koja korespondira i sa nekom savremenom kinematografijom, ali i sa prostorom u kojem živimo. Mnogo smo ponosni kada to gledaoci primete“, istakao je reditelj „Senki nad Balkanom“.

Emitovanje novih epizoda serije „Senke nad Balkanom“ počinje u oktobru na teleiziji Nova S.

Druga sezona snimljena je u originalnoj produkciji kompanije United Media u okviru koje posluje i televizija N1.

<