Mjuzikl o princezi Dajani iduće godine na Brodveju

Showbiz 14. avg. 201915:07 > 15:25
Podeli:
Izvor: Reuters/File Photo

Mjuzikl jednostavnog naziva "Dajana", o tragično preminuloj britanskoj princezi koja je "uzdrmala" kraljevsku porodicu i odlučila se za sopstveni put zbog čega je postala bezvremena, iduće će godine biti postavljen na pozorišnim daskama Brodveja.

Muziku za mjuzikl napisao je klavijaturista Bon Džovija Dejvid Brajan, koji je 2010. godine osvojio dve nagrade Toni za scenski šou Memfis.

Glavna uloga dodeljena je Jeanni de Waal, pozorišnoj glumici koja je nastupala u brodvejskim predstavama „American Idiot“ i „Kinky Boots“, piše BBC.

„Delovala je tako da su se zbog nje svi osećali posebno, bez obzira na to kog su staleža. Mislim da tu njenu osobinu svi želimo slaviti“, rekla je o pokojnoj princezi glumica.

Uloga princa Čarlsa dodeljena je glumcu Roeu Hartrampfu. 

U mjuziklu je mnogo muzike koja će dočarati ponašanje paparaca, život s Vindzorima, vezu Dajane o kojoj se šuškalo s Jamesom Hewittom, a jedna se zove „Secrets and Lies“.

Hollywood Reporter piše da mjuzikl sadrži brojne muzičke numere potrebne za hit predstavu. 

„Premda će se članovi kraljevske porodice verovatno naljutiti na glumce koji ih na pozornici prikazuju polugole i u krevetu, britanska javnost na tome neće zameriti“, kaže kritičarka Debora Vilker.

Premijera mjuzikla održaće se 2. marta iduće godine u pozorištu Longacre, a službeni datum početka prikazivanja je 31. marta.

Nije poznato hoće li se predstava u dogledno vreme prikazivati i u Velikoj Britaniji.