Supernatural festival 26. aprila na Adi Huji

Showbiz 07. apr. 201516:33 > 16:35
Podeli:
Izvor: Bojana Janjić

Supernatural festival biće održan u nedelju 26. aprila u Supernatural parku na Adi Huji i tada će biti obeležen i međunarodni Dan planete zemlje.

Program i tema festivala – pronalaženje održivog rešenja za rukavac Ada Huje, koji je jedan od najzagađenijih vodotoka Beograda – predstavljeni su na današnjoj konferenciji za novinare.

“U realizaciji sanacije rukavca Dunavac na području Ade Huje neophodno je udružiti znanje večeg broja institucija Grada Beograda ali i Republike, eksperata i nevladine organizacije“, rekao je Goran Trivan, sekretar Sekretarijata za životnu sredinu grada Beograda

Zbog toga Sekretarijat za zaštitu životne sredine grada Beograda predlaže formiranje Radne grupe za Ada Huju sa zadatkom da se sistemski bavi rešavanjem ovog problema, rekao je on.

Osnivač Supernaturala Srđan Stanković podsetio je da ovaj festival predstavlja prvenstveno edukativnu i aktivističku platformu u kojoj svake godine učestvuje više od 10.000 posetilaca.

Ove godine želimo da skrenemo pažnju na neophodnost sanacije rukavca Ade Huje, zbog čega će se na festivalu potpisivati Peticija za čišćenje rukavca Ade Huje. Na ovaj način želimo da podignemo svest građana o ovoj temi i da ih pozovemo da učestvuju u procesu ozdravljenja Ade Huje i da uputimo dodatni apel za neophodnost pronalaženja održivog rešenja za rukavac, dodao je Stanković.

Ničim izazvan, Artan lili, Zemlja gruva…

Festival će tradicionalno otvoriti dečiji hor čarolija,a nakon njih nastupiće mladi bend Pakleni Ribnikar kao i hor Dečijeg kulturnog centra Beograd. Od 14 časova u nastavku muzičkog programa nastupiće sastavi Ničim izazvan, Artan Lili, Zemlja gruva i Braća i burazeri.

Kao i svake godine radujem se nastupu na Supernatural festivalu sa kojim već tradicionalno godinama sarađujemo. Naš hor čarolija u svom programu ima pesme koje su posvečene ekologiji i smatramo da je bitno da najmlađe o ovom bitnom pitanju edukujemo na vreme, rekla je muzičarka Leontina Vukmanović.

Ulaznice za festival ove godine je račun iz određenih beogradskih Maksi ili Tempo prodavnica na kome su zaokruženi kupljeni Supernatural proizvodi. Kupovina dva Supernatural čaja po ceni od ukupno do 400 dinara ili Supernatural čaj i Supernatural med po ceni od ukupno 550 dinara omogućava besplatan ulaz na festival.

Redovna cena ulaznice na dan održavanja Supernatural festivala iznosi 600 dinara, dok je program od 14 časova kao i svake godine besplatan.

Supernatural festival nastao je 2007. godine sa ciljem edukacije i podizanja svesti javnosti o značaju očuvanja životne sredine.