Beer Fest: Džoni Mar, Negative, Eyesburn, Brkovi, Majke, Urban, Magnifico…

Showbiz 02. jul. 201913:07 > 13:19
Podeli:
Izvor: Promo

Na Belgrade Beer Festu, koji će od 14. do 18. avgusta biri održan na Ušću, biće održano više od 120 besplatnih koncerata, po prvi put uporedo na četiri bine – Main stage, Alternative Stage, Groove stage i Bunt stage.

Neke od najvećih muzičkih zvezda regiona i sveta će nastupiti na Main stageu, a ovogodišnji festival će otvoriti sjajan muzički spektakl “Rok opera”.

Na bini će se naći 120 izvođača koji će izvoditi antologijske muzičke hitove svetskih rok zvezda.

Od 22.30h, po prvi put u Srbiji, će svirati kultni gitarista grupe The Smiths, Džoni Mar, koji će pored pesama iz solo karijere, izvoditi i najveće hitove bendova The Smiths i Electronic.

Publika će prvog dana uživati i u muzici domaćih bendova – Artan Lili, Majke i Kanda, Kodža i Nebojša.

Drugi dan festivala otvara legendarno Atomsko sklonište, a Marko Louis, Kerber i Eyesburn će na Ušće doneti i tradicionalne zvuke trube, regea i hardkor panka.

Od 21.30h na Main stageu će nastupiti američki reperi Crazy Town X, koji na Beer Fest dolaze prvi put, a u sklopu turneje na kojoj obeležavaju 20 godina rada.

U petak 16. avgusta posetioce na Ušću očekuje žestoka svirka domaćih bendova Sharks, Snakes and Planes, Bjesovi, Električni orgazam i Orthodox Celts, a prvi povratnički koncert u Srbiji će održati i grupa Negative.

Iz Hrvatske na Beer Fest stižu veoma popularni splitski reper Vojko V, kao i jedan od najtraženijih bendova u regionu, bend Brkovi, koji na duhovit način spaja turbofolk sa rokom i hevi metalom.

Za muzičko zagrevanje trećeg dana će biti zadužen mladi Johnny Ranković, a potom će nastupiti veterani muzičke scene Bilja Krstić i YU Grupa. Atmosferu će do usijanja dovesti Magnifico, koji na specifičan način miksuje fank, disko, rok, džez i etno zvuk, a Damir Urban će izvoditi hitove iz svoje tri decenije duge karijere.

Poslednje večeri festivala na Main stageu će nastupiti popularni crnogorski bend Perper, kao i Dejan Cukić, Bombaj štampa, Blaža i Kljunovi. Po prvi put na bini Beer Festa će nastupiti nekada veoma popularni Tap 011, a iz Zagreba dolazi Elemental, bend koji beogradska publika izuzetno voli.

Na Main stage iz Velike Britanije stiže bend Zion Train, koji već 30 godina na inovativan način miksuje rege i dance muziku.

Na Alternative i Groove stageu će nastupiti ništa manje popularni lideri alternativnih muzičkih pravaca, a Bunt stage će biti rezervisan za nastupe demo bendova, koji su se izdvojili tokom Bunt rock festivala.

Kompletan program i satnicu možete pogledati na sajtu Belgrade Beer Festa.

Od ove godine Beer Fest postaje deo nove festivalske platforme – CLOUD Festivals, koja će objediniti tri festivala na Ušću.