Betmen posle odlaska Bena Afleka – šta očekivati od novih filmova

Showbiz 04. jun 201913:18 > 13:27
Podeli:
Izvor: Robyn BECK / AFP

Još pre filmova "Betmen protiv Supermena" i "Liga Pravde" plan je bio da Ben Aflek režira i glumi u Betmen trilogiji. Međutim, DC univerzum je od tada prošao kroz značajne promene.

Zek Snajder više nije nadzornik celokupne franšize nakon razočaravajućih reakcija na Betmen protiv Supermena“, „Samoubilački Odred“ i „Liga Pravde“. Iz Warner Bros. su odlučili da promene takt, a Ben Aflek je pronašao način kako da se što lakše izvuče iz svega toga, piše Strip blog.

Planovi o Betmen trilogiji još stoje, samo bez Afleka. Stoga, šta možemo očekivati od filma „The Batman“ i šta je za sada poznato o ovom filmu? Kada se Ben Aflek povukao sa mesta reditelja, on je još trebalo da glumi glavnu ulogu. Na njegovo mesto reditelja je još 2017. uleteo Met Rivs, prethodno poznat po ostvarenjima „Pusti me unutra“, „Zora Planete majmuna“ i „Rat za Planetu majmuna“.

Još tada je svoju viziju opisao kao „noir detektivsku priču“. Kada je Aflek izašao iz franšize, objavljeno je da su planovi da se „The Batman“ fokusira na mlađu verziju Brusa Vejna, a Rivs je sugerisao da će ton ostati veran njegovoj prvobitnoj viziji. Sada je već dobro poznato da će nekadašnja zvezda tinejdžerskog filmskog serijala „Sumrak“, Robert Petinson glumiti Brusa Vejna, odnosno Betmena.

Dok je Aflek još bio izbor za ovu ulogu, Džeremi Ajrons je trebalo da se vrati kao Alfer, a Džo Manganjelo kao Deathstroke. Kako „The Batman“ neće biti povezan sa dosadašnjim DC univerzumom, čini se da se ni to neće desiti. Najnovije glasine sugerišu da će glavni negativci filma biti The Penguin i Catwoman, i da će njih dvoje biti samo polovina negativaca koji će se pojaviti u filmu.

Film će izaći 25. juna 2021. godine, a kako glasine kažu, snimanje bi trebalo početi u novembru ove godine. „The Batman“ će započeti novu trilogiju o Mračnom Vitezu, a Robert Petinson je potpisao ugovor za tri filma.