Hanka Paldum za N1: Razmišljam o koncertu u Beogradu

Showbiz 03. apr. 201509:48 > 09:51
Podeli:
Izvor: N1info

Uvek negde između klasičnog i modernog zvuka, Hanka Paldum je zvezda koju poštuju svi.

Za ovakvu „definciju“ u „Leksikonu bosanskog duha“ i epitet dive, kraljice ili primadone sevdaha zaslužni su pre svega Hankin glas i talenat, koji je nosila u sebi i razvijala ga na pravi način, uporan rad, dobre pesme i krajnje profesionalan odnos prema poslu kojim se bavi, stoji u najavi koncerta u Zagrebu.

Dvorana Vatroslav Lisinski ima posebnu draž, to bar kažu svi koji su u njoj nastupali. Ipak, ne mogu svi u njoj ni zapevati. Između ostalih u Lisinskom su pevali Sting, Tina Tarner, Nik Kejv.

„Pojaviti se u dvorani Vatroslav Lisinski je prestiž i privilegija. Ja sam 1982. imala prvi nastup u Lisinskom koji je snimao radio Zagreb uz fantastičan komentar“, rekla je Hanka Paldum.

Kolege u Zagrebu nisu štedile epitete prilikom najave koncerta.

„Ja sam osoba koja stremi nekom spajanju, pomirenju. Uvek sam radila na stilovima istančanog sevdalinskog, duhovnog stanja i modernih, čvrstih elemenata rock’n’roll i pop muzike što se pokazala kao dobitna kombinacija“, rekla je gošća Novog dana i dodala: „Kemal Monteno je trebalo da bude gost, ali ta želja neće biti ispunjena. Zato ćemo uz mladost Denijala Ahmetovića i Mirze Šoljanina pokušati dočarati taj minimun lepote koju je trebalo da imamo s Kemom“.

Vrlo često se govori o mogućim nastupima u Beogradu. Na pitanje da li će u neko dogledno vreme održati neki koncert i u Srbiji.

„Dugo to najavljujem i imam želju, iako sam imala period kada sam bila tužna. Imam mnogo publike u Beogradu i ostatku Srbije. Osećam dug prema svim fanovima i zbog njih moram razmišljati o koncertu u Beogradu.“

Za kraj gostovanja na N1 televiziji Hanka Paldum je poslala poruku mladima kako da grade karijeru.

„Uvek sam podržavala mladost, jer su i mene podržavali kada sam počinjala i pamtim svaku toplu reč. Trudim se da bodrim mlade, da im dam podršku i izvučem ono najbolje iz njih. Neka rade iskreno i vole ono što rade, uspeh neće izostati“, poručila je kraljica sevdaha.

Pogledajte gostovanje Hanke Paldum u studiju televizije N1 u Sarajevu.