Madona za Youtube izbrisala falširanje na Evroviziji

Showbiz 21. maj 201912:31 > 12:32
Podeli:
Izvor: Courtesy Orit Pnini for KAN/Handout via REUTERS

Pop ikona Madona pretrpela je kritike na račun svog nastupa na takmičenju za pesmu Evrovizije u Tel Avivu u subotu, za koji su mnogi rekli da je bio neharmoničan i da je falširala, što ju je navelo da na Youtube postavi montirani snimak.

Na videu su digitalno popravljeni najgori trenuci njenog gostovanja u finalnoj večeri Evrovizije.

Izraelski mediji podsećaju da je kladioničarska kompanija Pedi Pauer rekla da će isplatiti novac onima koji su predvideli da Madonin nastup neće valjati.

Oni koji su pogledali novu verziju brzo su istakli da je značajno popravljena.

„Dušice, mi smo svi čuli kako je to stvarno zvučalo“, piše u jednom komentaru, a u drugom se ocenjuje da „današnja tehnologija neće popraviti traumu koju je predstavljao taj nastup uživo“.

Neki su postavili video na kojem su dva snimka jedan pored drugog.

Madonini vokali nisu, međutim, bili jedina kontroverza nastupa. Ona je u svojoj novoj pesmi „Future“ uputila poziv na mir, a na leđima dvoje njenih plesača su bile izraelska i palestinska zastava. Oni su bili poslednji plesači koji su sišli s bine na kraju pesme, posle čega su Madona i reper Kuavo nestali sa podijuma uz poruku „Wake up“ (Probudi se).

Kritičari Izraela protivili su se što je Tel Aviv domaćin Evrovizije, ali je Madona istakla da je ushićena što nastupa i politička dimenzija je bila očito poziv na harmoniju, a ne protest. Ona je na Tviteru objavila da je „zahvalna za mogućnost da širi poruku mira i jedinstva sa svetom“.

Evropska radiodifuzna unija (EBU), organizator Evrovizije je u saopštenju navela da nije bilo odobreno da se izraelske i palestinske zastave pojave u Madoninom nastupu.