Madoni nakratko zabranjeno da uđe na probu, jer nije potpisala ugovor

Showbiz 16. maj 201911:49 > 11:53
Podeli:
Izvor: Reuters/Carlo Allegri

Kraljici popa Madoni je navodno nakratko zabranjeno da uđe u kongresnu salu Expo Tel Aviv, gde se održava ovogodišnje nadmetanje za pesmu Evrovizije i gde je bila planirana proba pred njeno najavljeno gostovanje u subotu, jer još nije potpisala ugovor o tome.

Izvršni supervizor Evrovizije Jon Ola Sand je najpre dao instrukcije da se pevačici ne omogući pristup zbog nepotpisanog ugovora, javio je izraelski TV Kanal 12.

Razumevanje je, međutim, kasnije postignuto s Evropskom radiodifuznom unijom (EBU) koja rukovodi ovim takmičenjem i Madoni je dozvoljeno da uđe u salu, dodaje se u izveštaju.

POVEZANE VESTI

Ugovor, kako se navodi, nije potpisan zbog komplikacija u vezi sa pravom na emitovanje za jednu od pesama koju Madona namerava da peva „Like a Prayer“, hit iz 1989. godine.

Sand je u sredu, slično kao i danas, dao instrukcije da se Madoni ne dozvoli da uđe, ali je popustio kada je pevačicin tim zapretio da će odustati od nastupa, navodi se u novinskom izveštaju. 

Madona je na kraju provela dva sata na probi svog nastupa. Pevaće, kako se očekuje, tri pesme. 

Ona je doputovala u Tel Aviv u noći između utorka i sredu, uprkos pozivima propalestinskih aktivista da bojkotuje međunarodno pevačko nadmetanje jer se održava u Izraelu. 

Madona je pred dolazak u saopštenju navela da je odlučna da nastupi uprkos tome, preneli su izraelski mediji. 

Tel Aviv je domaćin nadmetanja nakon pobede izraelske pevačice u Lisabonu prošle godine. 

Madonino učešće izazvalo je niz protesta u organizaciji međunarodnog pokreta bojkota, odustajanja od finansiranja i sankcija (BDS) protiv Izraela koji godinama vrši pritsak na investitore i umetnike da se klone Izraela zbog odnosa te zemlje prema Palestincima.

Legendarna pevačica, poznata po hitovima iz 1980-tih i 1990-tih godina poput „Material Girl“ i „Like a Virgin“ je najavila da nikada neće prestati da se bavi muzikom da bi udovoljila nečijem političkom planu, niti će prestati da govori protiv kršenja ljudskih prava bez obzira gde u svetu se dešavaju. 

Prvo polufinale Evrosonga održano je u utorak kada se predstavnica Srbije sa još devet od ukupno 17 takmičara plasirala u finale. 

Drugo polufinale je večeras, a nadmeću predstavnici 18 zemalja. Veliko finale je u subotu, kada nastupa 26 finalista.