Pevačko nadmetanje poput Evrosonga možda u Americi 2021. godine

Showbiz 16. maj 201911:27 > 11:28
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Pevačko nadmetanje poput Evrovizije koja se ove nedelje održava u Tel Avivu moglo bi uskoro stići u SAD.

Dok su obožavaoci s nestrpljenjem očekivali dolazak pop ikone Madone koja će, kako je najavljeno, gostovati u finalu ovogodišnjeg takmičenja za pesmu Evrovizije 18. maja, Evropska radiodifuzna unija (EBU) je postigla je sporazum s međunarodnom produkcijskom kompanijom Akademijom Brajan (Brian Academy) kojim se otvara mogućnost da se takmičenje organizuje u Americi.

Potom je najavljeno da je cilj da se prvo takvo nadmetanje održi 2021. godine, preneli su izraelski mediji.

Izvršni supervizor Evrosonga Jon Ola Sand izjavio je da je to jedinstven događaj, da se nadmeću predstavnici više od 40 zemalja i da ga posmatra skoro 200 miliona gledalaca.

„Vreme je za Evrovizju da ide u Ameriku da dopre do još više gledalaca“, rekao je Sand.

Izvršni i kreativni direktor Brajan akademije Piter Setman tvrdi je da je, izuzimajući sportske događaje, Evrosong najveći TV šou na planeti, da ujedinjuje kontinent i omogućava svakome da glasa, kao i da on jedva čeka da predstavi, kako je rekao, „to divno takmičenje najvećem TV tržištu u svetu“.

Ove godine na Evroviziji se nadmeću pevači iz 41 zemlje. Večeras je drugo polufinale, a u nedelju finale, kada će nastupiti 26 finalista, a među njima i predstavnica Srbije Nevena Božović.