Snimljena poslednja epizoda serije "Štreberi"

Showbiz 02. maj 201907:55 > 07:56
Podeli:
Izvor: Rich Fury / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Svećanošću na kojoj su svi glavni glumci nagrađivane TV-serije "Štreberi" ostavili svoje otiske u cementu ispred čuvenog "Chinese Theatre" u Holivudu, obeležen je završetak serije koja će se prestati da se snima nakon 12 sezona.

Džoni Galecki, koji u seriji glumi Lenarda, Džim Parsons (Šeldon Kuper), Kali Kuoco (Peni), Simon Helberg (Hauard Volovic), Kunal Najar (Radž Kutrapali), Majim Bialik (Ejmi) i Melisa Rauh (Bernadet) svojim su otiscima na pločniku označili i kraj serije, čija je zadnja epizoda, a ukupno 279, snimljena dan ranije.

„Prestali smo da snimamo, ali nas sedmoro ćemo se i dalje družiti. Ova serija je bila blagoslov za sve nas i ona će uvek živeti u nama“, kazao je Džim Parsons, koji je igrao autističnog genija Šeldona Kupera, oko kojeg se i vrti radnja serije. Pre dve godine pokrenuta je i spin-off serija „Mladi Šeldon“, u kojoj je predstavljeno Šeldonovo detinjstvo u Teksasu.

„Štrebere“ je pokrenuo CBS i već dugo je najgledanija komedija u SAD-u. U devetoj sezoni je jednu od epizoda gledalo rekordnih 20 miliona gledalaca, a serija je ukupno dobila 10 prestižnih nagrada Emi.