Džoni Mičel nađena u nesvesnom stanju, smeštena u bolnicu

Showbiz 01. apr. 201509:41 > 09:46
Podeli:
Izvor: Tanjug/AP/Galit Rodan

Legendarna američka folk pevačica, učesnica festivala Vudstok, Džoni Mičel (Joni Mitchel) smeštena je na odeljenje intenzivne nege jedne bolnice u Los Anđelesu, objavljeno je na njenom Tviter nalogu i veb sajtu.

„Džoni je nađena u nesvesnom stanju u utorak posle podne u njenom domu. Ona je sada na intenzivnoj nezi i ispitivanju, ali je svesna i dobrog raspoložena“, navodi se u saopštenju na njenom veb sajtu.

Džoni Mičel objavila je 19 albuma, od kojih poslednji 2007. Antologija objavljena prošle godine, „Love Has Many Faces: A Quartet, A Bellet, Waiting to Be Danced“, sadrži 53 njene pesme.

Trenutno nije poznato od čega boluje.

Čuvena kantautorka dugo ne nastupa, ali je prošle godine izdala komplet od četiri diska koji pokrivaju celu njenu karijeru.

Džoni Mičel (71) dobitnica je osam nagrada Gremi, uključujući i onu za životno delo (2002), a članica je Kuće slavnih „rok end rola“ od 1997.

Karijeru je počela kao ulična pevačica u rodnoj Kanadi, pre nego se preselila u južnu Kaliforniju, gde je krajem 1960-ih počela da nastupa na tada vrlo razvijenoj folk sceni.

Prvi veći uspeh donosi joj drugi album, „Clouds“, sa pesmama „Both Sides Now“ i „Chelsea Morning“, za koji dobija i prvi Gremi za najbolju folk izvedbu.

Album „Ladies of the Canyon“ iz 1970. donosi hit „Big Yellow Taxi“ i jednu od himni tok doba „Woodstock“, a sledeće godine objavljuje „Blue“, koji je časopis „Roling Stoun“ stavio na 30. mesto svoje liste „500 najvećih albuma svih vremena“.