Bivši Nirvanin menadžer izdaje novu knjigu o životu Kurta Kobejna

Showbiz 08. feb. 201908:50 > 08:54
Podeli:
Izvor: RICHARD A. BROOKS / AFP

Povodom 25. godišnjice smrti Kurta Kobejna, bivši Nirvanin menadžer Deni Goldberg objaviće knjigu o njegovom životu pod nazivom "Serving the Servant: Remembering Kurt Cobain", piše NME.

Knjiga bi trebalo da bude objavljena 2. aprila, a istražuje Nirvanin vrtoglavi uspeh od 1990. do 1994, počevši od dana kad su se Goldberg i njegov kolega Džon Silva dogovorili da budu menadžeri grupe, pa sve do dana kada je Kobejn počinio samoubistvo.

U te četiri godine Nirvana je objavila jedan od najvećih albuma „Nevermind“, Kobejn je u vezi sa američkom rok muzičarkom Kortni Lov dobio ćerk, a borio se i sa zavisnošću.

Knjiga će uključiti intervjue s basistom Kristom Novoselicem, Kortni Lov i drugima.

Goldberg je rekao kako je počeo da radi s Kurtom godinu ranije nego je „Nevermind“ snimljen, i da je ostao uz njega sve do njegove smrti.

„Medijski prikazi Kurta fokusiraju se na tragediju njegove smrti. Iako je nemoguće ignorisati unutrašnje demone koji su ga mučili, istražujući i pišući ‘Serving the Servant’, često sam se podsećao Kurtove briljantnosti, smisla za humor i njegove ljubaznosti prema većini ljudi oko njega. Bio je tako složen da nijedna osoba nije iskusila istu osobu, ali se nadam da ću moći dodati još jednu dimenziju Kurtovoj ostavštini“, kazao je Goldberg.