Kovač o koncertu Korni grupe: Krenuli smo u divnu avanturu

Showbiz 03. jan 201920:01 > 20:02
Izvor: N1

Legendarna Korni grupa, koja spada u red zaslužnih za utemeljenje i razvoj jugoslovenskog rokenrola, ponovo se okupila posle više od tri decenije pauze kako bi održala povratnički koncert 31. januara u beogradskom Sava centru. Kornelije Kovač je u Danu uživo rekao da su ozbiljno shvatili "zadatak" i da će se potruditi da opravdaju poverenje publike

„Siguran sam da će deo publike da bude veoma zainteresovan da od nas vidi nešto drugačije…Od svih sam zahtevao da ne smeju da deluju da ne sviraju sjajno“, rekao je Kovač.

Korni grupa će u Sava centru nastupiti u postavi: klavijaturista Kornelije Bata Kovač, gitarista Josip Boček i pevač Dado Topić. Novi članovi benda su basista Peđa Milanović, klavijaturista Aleksandar Miletić i bubnjar Ratko Ljubičić.

Kovač kaže da je starim članovima benda bilo interesantno da sviraju sa ljudima s kojima se nisu ni poznavali.

„Mi stari smo strogi, ali ne preterujemo, jer znamo da za svakog muzičara mora da postoji poštovanje…Biće to nešto što je nama samima vrlo interesantno, kao da se nismo poznavali, a i nismo…Jako je lepo da su se, sada naši prijatelji, odlučili da krenu u tu avanturu, jednu divnu odiseju“, kazao je gost Dana uživo.

Kazao je i da će publika na koncertu „prepoznati muziku svoje mladosti“.

„Razmišljali smo i shvatili da je bolje da sada krenemo s tim da publika prepozna muziku svoje mladosti, a i nama će biti lakše i drago i da publika koju nismo imali tada, sada pokušava da razume i oseća tu našu muziku“, kazao je Kovač.

Koncert je, navodi, za njega veliki izazov.

„Da mogu da dokažem sebi da volim muziku, da sam je uvek voleo i da ću nešto više dati od sebe nego što sam dao tada“, rekao je.