Ovog decembra bez Koncerta godine u Novom Sadu

Showbiz 22. dec. 201812:41 > 12:44
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Prvi put od 2010. godine u decembru se na Spensu neće održati Koncert godine, potvrdili su za 021 organizatori i PR služba Spensa.

Konstantin Polzović, jedan od organizatora Koncerta godine, za 021 kaže da postoji više razloga za neodržavanje manifestacije ovog decembra.

Koncert godine je jedna jako složena stvar i prolazio je kroz mnoge faze. Razlozi su mnogobrojni. Naša najveća želja je da se sačuva dobar duh ovog grada koji je oličen u Koncertu godine. Nažalost ove godine nismo stigli da ga organizujemo što ne znači da ga neke sledeće godine neće biti. Nekad su okolnosti malo povoljnije, nekad su otežavajuće. U ovom periodu su neki naši saradnici imali druge planove i druge obaveze, pa nismo uspeli da obezbedimo da se desi onako kako smo to zamislili što ne znači da neki sledeći put nećemo moći„, kaže Polzović.

Jedna od čestih primedbi građana na Koncert godine bilo je i ponavljanje istih izvođača u kratkim razmacima, ali Polzović tvrdi da problem nije u nedostatku novih bendova koji bi svirali, već u nemogućnosti da „manja“ imena napune Spens.

I ranije je bilo prekida u održavanju ove manifestacije, podseća 021, pa je tako 2002. godine održan poslednji Koncert godine i tek 2010. je ponovo pokrenut, tako da mogućnost da se sledeće ili neke od narednih godina tradicija ponovo uspostavi nije isključena.

Za sada postoji ideja saradnje sa Fondacijom 2021 pa će tako možda neki bendovi koji su bili planirani za ovogodišnji Koncert godine zasvirati 13. januara, u okviru dočeka Nove godine po julijanskom kalendaru.