Počinje No Sleep festival, Fatboy Slim na otvaranju

Showbiz 15. nov 201817:40 > 17:46
Izvor: Promo

Večeras u Beogradu, u 22h, počinje novi No Sleep festival, koji će trajati sve do nedelje, 18. novembra do kasnih poslepodnevnih časova.

Novi festivalski format u organizaciji Exit tima, održaće se na čak 12 festivalskih lokacija širom grada, na kojima će nastupiti preko 100 izvođača, među kojima su Fatboy Slim, Nina Kraviz, Cassius, Lee Burridge, DJ Tennis, Marcel Fengler, Dax J, I Hate Models, Aleksi Perälä, Francois X, Molly, Olof Dreijer, Randomer, Black Merlin, Agnes Aves, Philip Berg i brojni drugi.

Glavni audiovizuelni spektakl dešava se tri uzastopne noći u Velikom Hangaru u Luci Beograd, a ukupan program dešava bez prekida u satnici i prostire se kroz klubove, prodavnice ploča, konferencijske sale i druge lokacije kao što su Drugstore, 20/44, MARSH.Open Space, Yugovinyl, Mladost, Gadost, Gajba, Dot, Pržionica D59B, Mint i Tranzit.

Na glavnoj festivalskoj lokaciji u Velikom Hangaru u Luci Beograd (Žorža Klemansoa 39) već je sagrađena masivna bina koja Beogradu donosi audio-vizuelni spektakl na nivou najvećih svetskih elektronskih festivala.

Prepoznatljivi simbol Exitove muzičke platforme No Sleep, koju već godinama radi uz podršku domaćeg brenda Guarana, dobro poznata bina u obliku metalne sove, biće glavni hedlajner centralnog programa u Velikom Hangaru, a specijalno za ovu priliku njena krila „oživeće“ čak 320 LED panela raspoređenih kroz ceo prostor. Sve to prati i preko 300 metara specijalnih LED tuba koje prate linije bine, ali i šest kula u prostoru na kojima se nalaze ekrani i brojni rasvetni uređaji kojih u totalu ima čak 270.

Bina je široka 40 metara, skoro koliko i cela dvorana i pruža se na obe strane sa krilnim VIP terasama sa još po 40 metara u prostor, a spojene su mostovima iza izvođača, te mini klubom na samoj bini, pa će izvođači sve vreme biti okruženi publikom sa svih strana. Najveći utisak svakako ostaviće četiri specijalna lasera najnovije generacije sa sočivima koja izlaze iz očiju sove, kao i sa njenih krila, uz izuzetno precizno skeniranje kakvo se može videti samo na najvećim svetskim pozornicama.

Ipak, najveći spektakl stiže upravo iz zvučnika, jer na No Sleep festival stiže dobro poznata kraljica zvuka 21. veka, Anya. Ova revolucionarna „ADAPTive“ serija ozvučenja čuvenog američkog proizvođača EAW (Eastern Acoustic Works), prvi je adaptivan zvučni sistem koji samostalno skenira prostor i potom raspoređuje snagu i frekvencije bez neželjenih kompromisa, sa ukupnom snagom koja će za ovu priliku biti korišćena na trećini svoje snage kako bi se postigla maksimalna definicija i jasnost zvuka.

Uz sistem stižu i neverovatni Otto sub-vuferi koji će osigurati da nema mirovanja na densfloru.